0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Szoros versenyben dőlt el az idei Legyél Te is agrárgépész! győztese

A Legyél Te is agrárgépész! országos bajnokság szakmai versenyének döntőjét a gödöllői Gépfejlődés-történeti múzeum Tudástranszfer központjában rendezték meg február 17-én. Az Agrárminisztérium által támogatott és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) által szervezett rendezvényre hat középiskolásokból álló csapat kvalifikálta magát 3 településről.

A résztvevő csapatok a Karcagról érkező KeményMAG, TraktorÁszok és VáltóRECSEGtető (Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium), a jánoshalmai DÉLSZAKI és Ugró Szarvasok (Déli ASzC Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium), valamint a Vép településről jövő Vépész Technokraták (Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium) gárdája. A 4-5 fős csapatokat alkotó zsűri: Bagdán Boglárka (Agrárminisztérium agrárszakképzési miniszteri biztos), Dr. Szabó István (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem oktatási és nemzetközi rektorhelyettes), Szalai László (MEGFOSZ alelnöke és a Szal-Agro Kft. ügyvezetője), Dr. Medina Viktor (MEGFOSZ igazgatója), Lakatos Gabriella (Euroleasing Zrt. Mezőgazdasági divízió főosztályvezető-helyettese), Pap Lajos (Pap-Agro Kft. ügyvezetője) és Lovas József (KITE Zrt. vevőszolgálati igazgatóhelyettes) hat elméleti és gyakorlati feladaton keresztül értékelte a versenyzőket.

Az egyes feladatokra általánosan 10-15 perc állt a csapatok rendelkezésére.

Az 1. feladat során egy vetőkocsit kellett átállítani kukoricáról napraforgóra, és ismertetni a zsűrivel a folyamatot. A 2. feladatban számolnia kellett a résztvevőknek, az Év Traktora, vagyis a Fendt 728 vario 15 tonnás tömegét kellett kitenni sok-sok nyomtatott „aranytömbből”, amelyek darabonként 12,5 kilogrammot nyomtak. A 3., 4. és 5. feladatban az összeszerelésé volt a főszerep: rendsodró kart, egy játéktraktort és generátort kellett szét- és összeszerelni. Természetesen a feladatokat a legrövidebb időn belül teljesítő csapat kapta a legjobb pontozást. Az utolsó feladat szintén az elmét tornáztatta meg, egy változatos témakörökből álló kvíz kérdéssorra kellet minél több helyes választ adniuk a csapatoknak.

Az eredményhirdetés előtt ismertették a Legyél Te is agrárgépész! országos bajnokság junior kategóriájának korábban megrendezett versenyének dobogósait is.

Harmadikként végzett a putnoki Gömöri Srácok (Északi ASzC Serényi Béla Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola) csapata, az ezüstöt a jánoshalmai SZAKI ÁSZAI (Déli ASzC Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium) vehették át, míg a dobogó legfelső fokára a bajai GépÉSZbontok (Déli ASzC Bereczki Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum) állhattak.

Végül a zsűri értékelte a csapatok teljesítményét, összesítették a pontokat és kialakult a végső eredmény!

A harmadik helyezett az Ugró Szarvasok, a második a TraktorÁszok, az első helyezett pedig a KeményMAG csapata lett Karcagról.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu