0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Megújuló konferencia borászoknak Egerben

Eger Wine Meetup néven újul meg a húszéves múlttal rendelkező szőlészeti és borászati konferencia Egerben. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szakmai programja két napon át tart június 16-17-én, és felöleli a fenntarthatóság, a birtoképítés, a klímaváltozás és a terroir témaköreit.

„Legutóbb éppen huszadik alkalommal szerveztük meg szőlészeknek-borászoknak szóló konferenciánkat. Úgy éreztük, ez a kerek évforduló remek alkalmat kínál arra, hogy ezután egy újabb fejezetet nyissunk a rendezvény életében. 2023 mérföldkőnek számít konferenciánk történetében. Ennek jegyében választottunk új nevet is: Eger Wine Meetup, ami hangsúlyozza, hogy a szakmai előadások mellett mekkora jelentőséget tulajdonítunk a személyes találkozásnak, az együtt töltött időnek.

Fontos célkitűzésünk ezzel a rendezvénnyel is a fiatal, még tanuló és a már gyakorlattal rendelkező szakemberek megszólítása. Elkötelezettek vagyunk az innovációban, a tudásátadásban, a szemléletformálásban, a teljes magyar szőlő-bor ágazat fejlődéséért dolgozunk” – foglalta össze gondolatait dr. Váczy Kálmán Zoltán az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem képviseletében.

A szervezők előadóként a szőlő- és bortermelés, a borkereskedelem és a piacépítés hazai és külföldi specialistáit, kutatóit, valamint olyan nemzetközi borászatokat irányító szakembereket hívtak meg, akik sikertörténetet írtak saját pincészetükkel.

Abban bíznak, hogy az ő történetük inspirációt, a tudásuk pedig támpontot adhat a pincészetek vezetőinek, akik minden nap a fejlődés és a továbblépés lehetőségeit kutatják.

A kétnapos konferencia négy tematikus blokkból épül fel. Elsőként a fenntarthatóság témájával foglalkozik, számtalan gyakorlati megközelítésből bemutatva mind jól működő hazai, mind nemzetközi pincészeteket, akik jelentős lépéseket tettek környezeti terhelésük csökkentése érdekében. A második téma a birtoképítés területére vezeti el a résztvevőket, ahol több szemszögből vizsgálhatják meg, hogyan fejleszthető egy borászat az itthoni és a külföldi piacokon egyaránt.

A második napon a klímaváltozás témakörével és az erre a kihívásra adható, a gyakorlati munkában megvalósítható válaszokkal folytatják a konferenciát, majd áttérnek a terroirborok tárgyának vizsgálatára tudományos és termelői szemszögből közelítve.

Mindkét nap egy-egy mesterkurzus is várja azokat, akik borkóstoláson szerzett tapasztalatokkal bővítenék az egyes témákhoz kapcsolódó ismereteiket.

Részletes információk a rendezvény honlapján érhetők el: www.egerwinemeetup.hu.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/Wineglass Communication