0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Nem csak termelékenyebb, zöldebb is a jövő

A termelékenység mellett az ökológiai szempontok is kiemelt szerepet kapnak a jövőben a gazdálkodás során, ez pedig megteremti a precíziós gazdálkodás új fázisát – hangzott el a Bábolnai Gazdanapokon a díszvendég Hollandia által szervezett találkozón.

A gazdálkodás jövője, a precíziós technológiák sokoldalú eredményei volt a téma azon a találkozón, amelyet holland és magyar üzletembereknek, gazdálkodóknak tartottak a Bábolnai Gazdanapok alkalmával. A rendezvényen a közönség soraiban részt vett Nagy István agrárminiszter is. A kiállításon Hollandia díszvendégként vett részt.

Az eseményen elhangzott: a jövő farmja aktívan használja a technológiát, a kisebb gazdaságok is „okos” mezőgazdasági termelő egységek.

A precíziós gazdálkodás értékelése során elhangzott: az új technológiák nem csupán a termelékenységet javítják, hanem egyben a fenntarthatóság kulcsfontosságú eszközeként is értelmezhetők.

A technológia és az agronómia hármasához következő lépésként az ökológiai is csatlakozik. Ez, vagyis a termelékenység mellett a környezeti szempontokat is messzemenőkig figyelembe vevő gazdálkodási mód a precíziós gazdálkodás következő generációját jelenti – hangzott el a találkozón.

youtube://v/8TF3fk4IsAs

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu