0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Csúcsra járatták a szakmai programokat a Bábolnai Gazdanapokon

Emlékezetes Bábolnai Gazdanapokat tudhatunk magunk mögött: a rendezvény végső előkészületei során hatalmas mennyiségű eső zúdult a városra, a programok kezdetére azonban minden jóra fordult. Haál Gábor, a helyszínt adó Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója a Gazdanapok zárónapján számolt be tapasztalatairól.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok által szervezett 31. Bábolnai Gazdanapok utolsó napja jelentette a csúcsot a látogatók számát tekintve. Mint azt Haál Gábor, a ménesbirtok igazgatója is mondta, ez a szombati alkalom igazi családi napnak bizonyult. Mindez persze nem jelentette azt, hogy a végére bármit is csorbult volna a rendezvény szakmaisága.

„Rendkívül sok pozitív visszajelzést kaptunk a SMARTFARM konferencia és a gyakorlati gépbemutatók résztvevőitől”

– nyilatkozta lapunknak Haál Gábor, aki szerint mindez a szervezést nehezítő rendkívüli időjárási körülményeket figyelembe véve különösen örvendetes. Az igazgató szerint persze nemcsak a látogatók, hanem a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok számára is különös fontossággal bírt a rendezvény négy napja. „A ménesbirtok patinás, történelmi épületeinek falai közt zajló munka helyhez kötött, így a Bábolnai Gazdanapok kiváló alkalmat kínált arra, hogy azt közelebbről is megmutathassuk az érdeklődők számára” – folytatta Haál Gábor, aki szerint bár nagy volt a sürgés-forgás ez alkalomból a lovak körül, az állatok számára mindez nem okozott ez gondot.

A nagy hagyományokkal bíró rendezvény ugyan véget ért, ez azonban nem jelenti azt, hogy a ménesbirtok munkatársai innentől kezdve hátradőlhetnek nyergükben. A kiállítás – és persze a hatalmas esőzés – utáni tereprendezés jegyében telnek a következő napok, aztán pedig fontos versenyek következnek. „Szeptember minden hétvégéje ki van töltve nálunk; egyebek közt a közelgő Nemzeti Vágtára is készülünk” – tette hozzá Haál Gábor.

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatójával készült teljes cikket a Magyar Mezőgazdaság hetilapban olvashatják.

youtube://v/W9JyCWDaOo8

 

Forrás: Magyar Mezőgazdaság