0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Elkezdődött a tenyészkosok és tenyészbakok tenyésztésbe állítási támogatásának időszaka

A Juh Terméktanács felhívja a juh- és kecsketartók figyelmét, hogy elkezdődött a tenyésztésbe állítás támogatási kérelmeinek benyújtási időszaka. A kérelmeket október végéig adhatják be a termelők a tenyészkosok és tenyészbakok vásárlását igazoló okiratokkal.

Egy apaállat után csak a tenyésztésbe állítást követő első kérelem benyújtási időszakban és kizárólag

egyetlen alkalommal adható be támogatás, ha közvetlenül az előállító tenyésztőtől, illetve, ha kos- vagy baknevelő telepről vásárolják az apaállatot.

Az április 1. – szeptember 30. között vásárolt/beállított apaállatokra október 1 – 31. között kell a támogatási kérelmet benyújtani.

Az aláírt (!) támogatási kérelmet a Magyar Államkincstár (volt: MVH) honlapján közzétett formanyomtatványon (https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/101-2017-ix-28-szamu-kincstar-kozlemeny) lehet beadni, a többi támogatásigényléstől eltérően postai úton. Cím: Magyar Államkincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya, 1476 Budapest, Pf. 407.” címre.

Kérünk minden igénylőt, hogy a kérelmet (főlap és betétlap) tértivevényes, ajánlott küldeményként adja fel, mert csak így igazolhatja a későbbiekben a benyújtás tényét.

A kérelemben feltüntetett adatokat a területileg illetékes instruktor igazolja, ezért kérjük, hogy az igazolás kiadása miatt egyeztessenek időpontot instruktorukkal és a megbeszélt időpontban keressék fel a vásárlással/beállítással kapcsolatos eredeti dokumentumokkal.

A dokumentumok alapján az instruktor a betétlapon igazolja az adatokat. A felsorolt bizonylatok bemutatása nélkül az igazolás nem adható ki. Ezeket a bizonylatokat pedig a tenyésztőnek 10 évig meg kell őriznie!

 

Forrás: Juh-terméktanács