0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Célpontban az Érték és Minőség

Március 12-én a Benczúr Házban tartott sajtótájékoztatón útjára indították az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot, ahol 39 kategóriában, több mint 100 témakörben lehet jelentkezni a gazdaság szinte teljes spektrumából.

A Kárpát-régió legkiválóbb termékeinek és szolgáltatásainak versenyén, olyan vállalkozások kaphatnak lehetőséget, akiknek fontos, hogy produktumukat a hazai és nemzetközi szférában is elismeréssel véleményezzék. A pályázat kitüntetéseire május 24-ig lehet pályázni, az eredményhirdetéssel egybekötött díjátadóra pedig a Gazdaság ünnepén, a Parlament Felsőházi termében szeptember 10-én kerül sor.

A díjjal kijáró elismerést azok a szolgáltatások, termékek vagy gazdasági szervezetek mondhatják magukénak, amelyek tevékenységük során elkötelezettek a minőség iránt, prémium kategóriájú termékek előállítására törekednek, és magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtanak. A pályázat fővédnöke Latorcai János, az országgyűlés alelnöke. Kiemelt támogatói a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, külhoni viszonyaltban pedig a határon túli együttműködést demonstrálva a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, további kiemelt partnere Gyula város önkormányzata.

Latorcai János távollétében dr. Pap Csaba Gábor, az Országgyűlés alelnöki titkárságának a vezetője továbbította köszöntőbeszédében az alelnök gondolatait.

Felhívta a figyelmet a lokalitás, az itthon előállított termékek és szolgáltatások, a fenntarthatóság, a környezetvédelmi szempontok fontosságára,

illetve az innovatív, értékteremtő termékek széles palettájára, amelyek a Kárpát-medencét is meghódítva képesek lesznek további sikereket elérni.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetsége elnöke sem tudott részt venni a rendezvényen, nevében Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Az igazgató a gazdasági értelembe vett határtalanságról, azon belül is olyan gazdasági kultúráról beszélt, melyben a vállalkozók számára a minőség és az érték munkájuk védjegyévé válik. Erdélyi kis- és középvállalkozókat, népművészeti alkotások kivitelezőit, hagyományos gazdálkodást folytató őstermelőket bátorított az igényességre való közös törekvésre és az értékteremtés lényegességére.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot a kiírók tanácsa hirdette meg, amelynek tagja a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., az erdélyi, mezőcsávási székhelyű SSM & SIU Kft. és a Diamond Szervezőiroda Bt.

A pályázatra május 24-ig minden természetes jogi személy vagy jogi személyiség, egyéni vállalkozó és alkotóközösség jelentkezhet.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu