0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Megújult a Magyar Mezőgazdaság

Az idén 74. évfolyamába lépett Magyar Mezőgazdaság küllemében jelentősen megváltozott. Az egyetlen hazai agrárgazdasági hetilap új rovatokkal és még gazdagabb szakmai tartalommal jelentkezik méghozzá jobb minőségű papíron, megújult formában.

youtube://v/3yx3VXT2pFE

Az idén 74. évfolyamába lépett Magyar Mezőgazdaság küllemében jelentősen megváltozott. Régi vágyunk valósult meg ezzel nekünk, lapkészítőknek és a kiadó vezetőinek: hogy jobb minőségű papíron, formailag megváltozva lépjünk ki a lappiacra, elvégre az agrárgazdaság területén is generációváltás zajlik, és ezzel együtt az olvasói és a tartalomfogyasztási szokások is átalakulóban vannak.

A médiapiac szereplői, köztük a szaklapok is, küzdelmes éveket tudhatnak maguk mögött, de az utóbbi időben a nyomtatott és az online média egyensúlya elkezdett helyrebillenni. Számunkra ez azt jelenti, hogy a nyomtatott szó ereje megfelelő súllyal bír.

Lapunk, a Magyar Mezőgazdaság ki­­­emelt helyzetben van az agrárszaklappiacon, több mint 70 éve, az egyetlen agrárgazdasági hetilapként szolgálja a mezőgazdasági szereplőket.

Hétről hétre tudósít a szakmapolitika aktuális eseményeiről, a tőzsde, a piacok és a jogszabályok heti változásairól, betekintést nyújtva a határon túli magyar gazdálkodók életébe is. Eközben soha nem tévesztjük szem elől az alapító főszerkesztőnk, Adorján János által az első számunkban megfogalmazott célt: „A tudomány erejével segíteni a parasztságot.” Ezt a szolgálatot a nálunk publikáló hiteles és elismert kutatóknak, a szakmában jól ismert gyakorlati szakembereknek és természetesen újságíróinknak – akik közül sokan agrárvégzettségűek – köszönhetően tudjuk végezni.

A hitelesség, a szakmaiság újból felértékelődni látszik. A szakújságírás, a szaklapok a mai világban hihetetlen erőre kapnak, mert élen járnak a hiteles információátadásban!

A piaci felmérések eredményei megerősítettek minket abban, hogy jó úton haladunk, amikor jottányit sem engedtünk a hitelességből és a szakmaiságból.

Ezzel együtt be kellett látnunk, hogy a tartalom mit sem ér, ha nem informatív, olvasmányos módon tálaljuk. Ezért tartottuk szükségesnek a formai megújulást: hogy meg tudjunk felelni ennek az új kihívásnak is.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság