0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Egyél jót – a mangalicahús különleges

Húsa márványozott, krémes, fehér zsírfoltokkal barázdált, lágy textúrájú. Ázsiától az USA-ig világhírű éttermek étlapján szerepel és a sztárséfek egyik kedvelt alapanyaga. Ez a mangalica, amely nem csak az ínyencek kedvence, de az Agrármarketing Centrum tavaszi, „Egyél jót! – A mangalicahús különleges” kampányának főszereplője. (x)

Az Agrármarketing Centrum az Agrárminisztérium és a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete támogatásával 2018. április 18-ig Egyél jót! – A mangalicahús különleges szlogennel folytat kampányt a göndör szőrű sertés népszerűsítéséért.

A mangalicahús nagyon gazdag Omega-3 és 6 zsírsavakban, antioxidánsokban és B-vitamin tartalma is jelentős. Vasat és cinket is bőséggel tartalmaz, így helye van a változatos étrendben, ráadásul megfelelően elkészítve a koleszterintől sem kell félni. További érdekességeket a mangalicáról a https://www.amc.hu/mangalicakampany/ linken olvashat.

Az Afrikai Sertés Pestis fertőzésnek (ASP) nincs az emberi szervezetre ártalmas hatása. További részletek: https://portal.nebih.gov.hu/gyik/allat/gyakran-ismetelt-kerdesek/afrikai-sertespestis

Tématámogatás. Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával. (x)

(x)

Forrás: Agrármarketing Centrum