0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Laborhúst akarnak előállítani

Több mint félmilliárd dollárt fektet be élelmiszergazdasága modernizálásába Szingapúr, amely egy sor sci-fibe illő technológiai fejlesztést is magába foglal – például laborokban tenyésztett hús előállítását is.

Szingapúr 535 millió dollárt készül befektetni gazdasága átalakításába és modernizálásába – közölte az ázsiai ország kormányának innovációs és kutatási tanácsa. A beruházás magába foglal egy 106 millió dolláros élelmiszeripari beruházást is, amely a fenntartható és helyi élelmiszertermelést segítené – számol be a vegconomist.com, vegán üzleti szakportál. A cél, hogy a szingapúri élelmiszerigény 30 százalékát fedezni tudja a jelenleg nagyarányú importra szoruló ország 2030-ra.

A beruházások között akvakultúra, városi mezőgazdasági projektek és biotechnológiai alapú fehérje-termelés is van. Ez utóbbi azért is fontos, mert a világ népessége növekszik, és egyre fizetőképesebb is, vagyis a fehérjére való igény mindinkább megnő. Az ebben rejlő lehetőségeket Szingapúr sem szeretné elszalasztani, ezért

a növényi fehérjeforrások mellett sejtalapú, vagyis tenyésztett húst is igyekeznek hatékonyan előállítani.

A beruházásnak ez is része, ahogy egyéb biotechnológiai fejlesztések és kutatások is.

A tudományra és a technológiára kell helyeznünk a hangsúlyt – mondta el a tanácsülésen Lee Hsien Loong miniszterelnök. Hozzátette:

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az emberek teljesen alaptalan és tudománytalan hiedelmek miatt féljenek a tudománytól és a fejlődéstől.
Forrás: vegconomist.com