0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Teljesítményadatok – fontos jelölések a szendvicspanelek világában

A szendvicspanelek jellemzően könnyűszerkezetes épületek függőleges, vagy vízszintes térelhatároló szerkezetei.

Előnye a helyszíni szigeteléssel szemben, hogy csökkenti a kivitelezési pontatlanságból származó hőhidak kialakulásának veszélyét, illetve gyorsabb és egyszerűbb kivitelezést tesz lehetővé, legyen szó oldalpanel vagy tetőpanel beépítéséről.

Gazdaságosan és gyorsan lehet építkezni a segítségével. Biztonságosabb szerkezeti integritás, nagyfokú tűzvédelmi, hő és hangszigetelés érhető el alkalmazásával. Az úgynevezett fegyverzet hidegen hengerelt, színezett műanyag, poliészter bevonatú, horganyzott acéllemezekből készül.

Míg a mag anyaga igény szerint különböző szigetelő anyagból készülhet. A különböző anyagok természetesen különböző tulajdonságokkal ruházza fel az elkészült szendvicspanelt így mindenképpen azt javasoljuk, hogy a kiválasztásban kérjék szaktanácsadó kollégáink segítségét.

A szendvicspanelnek három fontos teljesítményi értéke van, melyek leegyszerűsítve a következőket takarják:

  • hőszigetelési érték – az úgynevezett U érték, minél alacsonyabb a mutató annál jobban szigetel a szendvicspanel.
  • tűzvédelmi osztály – az A1 nem éghető és az F gyúlékony terméket jelent. Ezek a kategóriák között, minél közelebb van a szendvicspanel osztálya az A1 kategóriához annál több épület típushoz használható, vagyis tűzvédelmi szempontból tökéletes.
  • tűzállósági határérték – ez a percben kifejezett időtartam, ami a tűz keletkezésétől számítva minimum eltelik, addig hogy valamilyen esemény a szendvicspanelen bekövetkezzen.

A tűzállósági határértéket három mutató adja meg:

R – teherhordó képesség

A tűz keletkezésétől számítva hány percig tartják meg a teherhordó képességüket. Ez az érték a tetőpaneleknél fontos.
E – integritás A szendvicspanelek egymásba toldva a tűz keletkezésétől számítva hány percig képesek ellenállni a tűznek anélkül, hogy a csatlakozásnál a tűz, vagy a forró gázok átjussanak a tűzzel nem terhelt oldalra.
I – szigetelés A tűz keletkezésétől számítva hány percig nem melegszenek át annyira, hogy a hőhatás miatt továbbterjedne a tűz a szendvicspanellel elválasztott térbe.

Tehát egy szendvicspanel annál biztonságosabb egy tűz esetén, minél tovább áll ellen a tűzhatásnak, azaz, minél nagyobb a REI szám (illetve EI szám oldalpanelek esetén).

A Metál-Sheet Kft. által gyártott szendvicspanelek között, a tűzállóság szempontjából biztonságosabb PIR habos és ásványgyapotos szendvicspanelek is megtalálhatóak. Kérje szaktanácsadó kollégáink segítségét, akik készséggel állnak rendelkezésére, hogy a megfelelő szendvicspanel kerüljön kiválasztásra és beépítésre.

Válassza a minőséget – válassza a Metál-Sheet Kft. szendvicspaneljeit.

Metál-Sheet Kft.www.metal-sheet.hu

4002 Debrecen, Csereerdő u. 10.

tel.: +36 30 646 7847| +36 30 714 3985| +36 30 857 0477

e-mail: ertekesites@metal-sheet.hu | szendvicspanel@metal-sheet.hu | projekt@metal-sheet.hu

 

Forrás: Metál-Sheet Kft.