0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Rendhagyó agráróra fiataloknak

Mezőgazdasági érdekességekről tartott rendhagyó tanórát lapunk a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakgimnáziumában. A pénzügyi ismeretek óra keretében a hangsúly a modern agráriumon volt.

Rendhagyó pénzügyi ismeretek óra zajlott le hétfőn a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakgimnáziumában, hiszen lapunk rovatszerkesztője, Braunmüller Lajos tartott rövid ismertetőt a diákoknak a mezőgazdaság témájában. Az óra célja az volt, hogy a hazai agrárium legfőbb kérdéseiről egy rövid ismertetőt nyújtson, és rávilágítson arra, hogy a mezőgazdaság ma már egy erősen technológia-orientált, dinamikusan fejlődő ágazat a világban.

Maga a tantárgy tematikája is a jelenkori világ alapvető ismereteit tartalmazza.

A pénzügyi ismeretek oktatása fontos feladat, hiszen életszerű és hasznos ismereteket tudunk átadni a diákoknak

– mondta el lapunknak Galambos András, az iskola tanára. Hozzátette: az ilyen órák keretében például a háztartások gazdálkodásáról, a hitelekről, az állam gazdaságban betöltött szerepéről, adókról is szó esik, de a vállalkozásindítás alapjaival és főbb gazdasági szektorokkal is megismerkedhetnek a tanulók. Ennek keretében esett szó a mezőgazdaságról is, amelyről a diákoknak általában nem sok konkrét ismeretük van, de ha hallanak róla, akkor érdeklődnek a téma iránt.

Mára világszerte nagy fejlődést él meg a mezőgazdaság, amelynek révén maga mögött hagyja a hagyományos sztereotípiákat is. A kéziszerszámokkal, elavult traktorokkal végzett munka helyett egyre inkább egy digitalizált, a szakértelemre és a számítástechnikára, valamint

a legfrissebb tudományos eredményekre alapozó ágazattá válik a mezőgazdaság, amely ugyanakkor egyelőre nehezen szólítja meg a fiatalokat.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu