0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A vérszívók mellett a gombáknak is jót tett az eső

Múlt hétvégén heves esőzések, viharok miatt kialakult villámárvizek sújtották térségünket. Az előttünk álló hétvégére az időjósok békésebb, meleg, napos időt jósolnak, ami kedvez az erdei kiránduláshoz.

Az erdei ösvények egy része száraz, a vízmosások helyén azonban még csúszósak.

Az erdei kirándulás során számítani kell a szúnyogok és kullancsok támadására, ami ellen riasztószerek használatával és zárt ruházattal tudunk védekezni. A sok csapadék nemcsak a szúnyogok, hanem a gombák fejlődésének is kedvez, így még

számos helyen lehet találni gombát, köztük ízletes vargányát és rókagombát is!

Muzsikál az erdő – Mátra

Szombaton veszi kezdetét a Muzsikál az erdő rendezvény, melynek fő célja a környezettudatos életforma népszerűsítése az erdő és a zene erejével. Az erdei muzsika mellet sok szabadidős aktivitás, vezetett túrák és nem utolsó sorban helyi ízek csalogatják az erdőbe az érdeklődőket.

Az EGERERDŐ Zrt. több helyszínt biztosít a rendezvényhez, például

a szombati napon Fenyvespusztán lesz a megnyitó,ahová szeretettel várják az érdeklődőket!

XXVIII. Heves Megyei Vadásznap – Nemcsak vadászoknak

A megyei vadászok éves nagy rendezvénye idén Poroszlón kerül megrendezésre a Tisza-tavi Ökocentrumban és a poroszlói rendezvénytéren.

A Tisza-tó partján vadászati programok kavalkádja (trófea, vadászkutya, vadászíjászat és solymász bemutató) illetve kulturális és kézműves programok várják a család apraját és nagyját.

A vadászati programokból kihagyhatatlan vadételfőző versenyen az EGERERDŐ Zrt. Egri Erdészete is részt vesz.

Kisvasutak

A Mátrában és Bükkben a kisvonatok a hétvégén is menetrend szerint közlekednek, mely kitűnő nyári szüneti program gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Szilvásváradon a forró nyár levegőt párakapu hűsíti, hogy jól induljon az erdei kirándulás.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közlemény