0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Tőkebefektetéssel fejleszt a Kall Ingredients

Mintegy 17,5 millió euró értékű befektetési forráshoz jut Magyarország vezető és a régióban is jelentős szereplőnek számító izocukorgyára. A Kall Ingredients Kft. a friss tőkét a 2020 végéig megvalósuló beruházásaihoz használja fel. A fejlesztések már rövid távon növelhetik a gyár exportbevételét.

Az MFB Invest Zrt. az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank kizárólagos tulajdonában áll, fő feladata, hogy növekedési szakaszban lévő magyarországi cégekbe invesztáljon tőkét.

A banki leányvállalat Magyarország vezető izocukor-előállítójába, a Kall Ingredients Kft.-be fektet be, amivel kisebbségi részesedéshez jut.

A friss tőke felhasználásával a gyár olyan értéknövelő beruházásokat hajt végre, amelyekkel fokozhatja K+F tevékenységét, továbbá hatékonyabbá teheti logisztikai hátterét és vevőinek kiszolgálását. A fejlesztések révén a Kall Ingredients tovább javítja hazai- és nemzetközi piaci pozícióit, versenyképességét és stabilitását.

Az MFB Invest Zrt.-vel kötött szerződésnek köszönhetően a Kall Ingredients igen kedvező feltételek mentén finanszírozhatja azokat a beruházásait, amelyek hosszú távon biztosítják az élelmiszeripari vállalkozás eddig elért piaci részesedésének megőrzését és további növelését. A megállapodás egyben elősegíti a vállalat hosszútávú működését a fenntartható fejlődés nemzetközi követelményének szem előtt tartása mellett.

A fejlesztések révén a magyar mezőgazdaság is gyarapodik. A 100 százalékban magyar tulajdonú kukoricafeldolgozó vállalat jelentős felvásárlója a legjobb minőségű, GMO-mentes magyar kukoricának,

amelyből magas hozzáadott értékű élelmiszeripari, valamint takarmány- alapanyagokat állít elő egy gazdaságilag fejlődő térségben. A Kall Ingredients értékteremtő tevékenységére biztosan építhetik gazdálkodásukat azok a termelők, akik magas minőségű terményeket állítanak elő.

A Kall Ingredients közel évi félmillió tonna kukoricát dolgoz fel jelenleg. Az izocukor és egyéb cukortermékek mellett a cég termékportfólióját a gyógyszer- és az élelmiszeriparban igen fontos, magas minőségű alkohol, illetve takarmány-alapanyagok adják. A társaság exportból származó árbevétele meghaladja a teljes értékesítési árbevétel 50 százalékát. Ez az arány a tervezett beruházásokkal már rövid távon növelhető.

Forrás: sajtóközlemény