0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Ilyen a rovarbarát város

Bécs város Környezetvédelmi Osztálya "Hét pont a rovarokért" címmel foglalta össze, mit tesznek a lepkék, a vadon élő méhek, a bogarak és még több ezer rovar sokféleségének megőrzése érdekében – közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Mint kifejtik, egy több milliós nagyvárosban a legkisebb élőlények, mint a pillangók vagy bogarak is nagyban hozzájárulnak az ökoszisztéma fenntartásához, amelyet Bécs is támogat.

A most megfogalmazott hét pont a tudatosság, a városvédelmi program, az élőhelyek védett területekként való besorolása, a fenntartható táplálkozás, a természetes zöldterületek folyamatos növelése, a növényvédőszerek használatának minimalizálása és az épületek zöldítése.

Ezekkel az emberek is sokat tehetnek környezetükért – olvasható a közleményben. A környezettudatosság a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Lokalbahnen legújabb projektjében is megmutatkozik. Négy méhkaptárat és mintegy 120.000 méhet telepítettek az Inzersdorf-i épületük tetőteraszára. Mivel a közelben számos zöldterület van, az állatok számára ez optimális kiindulási pont a napi gyűjtő- és felfedezőútjaikhoz.

„A környezetvédelem nálunk nem a vonattal való utazással végződik.

Tisztában vagyunk a társadalommal és a környezettel szembeni felelősségünkkel. Örömünkre szolgál, hogy hozzájárulhatunk a méhfajok megőrzéséhez” – mondta Monika Unterholzner, a Wiener Lokalbahnen (WLB) ügyvezető igazgatója. A méhek az ökoszisztéma fontos részét képezik. Az európai haszon- és kultúrnövények több mint 75 százaléka támaszkodik a méhek beporzására.

Forrás: Bécs Város Külképviseleti Irodája