0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Görögdinnyeszezon: rendszeresen egyeztet a KAMARA és az auchan

A teljes görögdinnyeszezon alatt folyamatosan egyeztet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete és az Auchan. Az információcsere során az áruházlánc a dinnyepiac helyzetén túl a termelőktől érkező adatokról is képet kap.

Július közepén, a meleg idővel – némi késéssel ugyan, de – elindult a magyar dinnyeszezon, ezért megkezdődhettek a rendszeres, kétheti egyeztetések a termelői érdekképviselet és az Auchan között. Az információcsere a teljes görögdinnyeszezon alatt tart majd a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete és az áruházlánc részvételével. Az egyeztetések során a dinnyepiaci körképen kívül a dinnyetermelők aktuális helyzetéről is szó esik.

Az Auchan zöldség-gyümölcs stratégiájának célja, hogy hosszú távon, a magyar gazdákkal és a szakmai szervezetekkel együttműködésben fejlessze a beszerzési gyakorlatát, és ezzel jó példával járjon elöl. Mindennek jegyében

termeltetési szerződései és a direkt beszállítás révén az áruházlánc kiszámíthatóan és méltányosan biztosítja, illetve kívánja a jövőben is biztosítani a gazdák számára a felvásárlást, amely egyúttal azt is garantálja, hogy folyamatosan, egyenletesen kiváló minőségű zöldség és gyümölcs kerülhessen a polcokra.

A hazai dinnyekínálat adta lehetőségektől függően az áruházlánc minden esetben törekszik arra, hogy a lehető legnagyobb arányban magyar gyümölcsöt kínáljon a vásárlóknak. Idén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a termelői szervezet szerint – a tavalyi évhez hasonlóan – a termés képes lesz kielégíteni a keresletet, vagyis elegendő dinnye terem majd a magyar termelőknél. Ennek megfelelően július közepétől mind a sima, mind a fekete héjú magszegény, mind a sárga húsú görögdinnye kategóriákban 100 százalékban magyar terméket lehet kapni az Auchannál.

Az elmúlt években pedig jól látszik a trend, miszerint júliustól már nem augusztus 15-ig tart a szezon, hanem még szeptemberben is lehet édes magyar dinnyét kapni az áruházláncok polcain.

Az Auchan és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a közelmúltban erősítette meg a magyar termelők piacra jutását segítő együttműködését, melynek célja a hazai gazdaságokkal való kapcsolat szorosabbra fűzése, valamint a minőségi magyar termékek számának növelése az áruházlánc polcain.

Forrás: NAK sajtóközlemény