0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Fából készült szobrokat is elhelyeztek a Macis játszótéren

Budapest II. kerületében folytatódott a Pilisi Parkerdő Zrt. és a fővárosi önkormányzatok együttműködése. A Parkerdő kivitelezésében újult meg a Macis játszótér és környezete a Szépvölgyben, a Görgényi út végén. Az erdei élővilágot bemutató eszközöket vehettk birtokukba a gyerekek.

A beruházás során kihasználták a koros fák nyújtotta árnyékot és a helyszín védett, eldugott jellegét. A 32 millió forintos önkormányzati támogatásból megvalósult játszótéren mozgalmas, erőpróbáló játékok és statikus szoborjátékok egyaránt helyet kaptak, biztonságos, ütéscsillapító burkolattal ellátva.

A központi téma az erdei élővilág, azon belül is a barna medvék – kapcsolódva a játszótér jelképéhez, a maci szoborhoz.

A főleg fából készült, egyedi tervezésű eszközök a kisebb és a nagyobb gyermekeknek is élvezetes szórakozást jelentenek. A kivitelező Pilisi Parkerdő tervei alapján a különböző hinták mellett az ügyességet alaposan próbára tevő oszlopbolyongó készült, valamint egyedi kalandmászóka kötelekkel és dzsungelhíddal.

Az önkormányzat támogatása nemcsak a játszótérre, hanem a környezetének rendbetételére is szolgál: új utcabútorok kerültek ki, megújult a parkoló, az erdei sétaút és a szemetesek, így a környezet is méltó lett az egyedi játszótérhez.

A játszótér átadóján dr. Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere úgy fogalmazott, az önkormányzat fontosnak tartotta, hogy minden támogatást megadjon a Pilisi Parkerdő Zrt. számára a játszótér felújításához, annak ellenére, hogy az nem önkormányzati tulajdonú és kezelésben lévő területen található. A polgármester hangsúlyozta azt is, az együttműködés célja a városi erdőterületek megóvása, a II. kerület természeti fenntarthatóságának, ezzel a kerületben élő családok életminőségének javítása.

Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója az átadón arról beszélt, a megújított játszótér mintapéldája a belépő szintű turizmusnak és a környezeti nevelésnek. Azért is, mert olyan együttműködés keretében jött létre, ami bizonyítja, hogy az erdész társadalom mellett az önkormányzat is fontosnak tartja a lakosság természetközeli kikapcsolódását, jó közérzetét. 

A Parkerdő működési területén 3 millió ember él, képviseletüket 117 önkormányzat látja el, a helyhatóságokkal a cég napi kapcsolatban van. Ez nagyon fontos a lakossági igények felméréséhez, a partneri együttműködés kialakításához, a környezettudatos szemlélet formálásához.

Forrás: Pilisi Parkerdő közlemény