Persze azok is kipróbálhatják a következő mézzel készülő ketchup receptjét, akiknek a paradicsomot a piacról vagy boltból kell beszerezniük.
Hozzávalók:
– 1 kg érett paradicsom;
– 1 piros paprika;
– 2 nagyobb vöröshagyma;
– 3 fokhagyma gerezd;
– 1 evőkanál só;
– 1 evőkanálnyi aprított rozmaring;
– 1 evőkanál aprított kakukkfű;
– 1 csipet bors (ízlés szerint);
– 1 deciliter balzsam ecet;
– 5 evőkanél méz;
– 2 evőkanél étkezési keményítő;
Elkészítési mód:
A paradicsomot, paprikát, a vörös- és fokhagymát felaprítjuk és mixerben pürésítjük, sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel fűszerezzük és 20 percig kavargatva főzzük. Ezután egy szűrőn átpasszírozzuk majd a balzsamecettel és mézzel felforraljuk.
Ezután hűtsük ki és adjuk hozzá a keményítőt, forraljuk fel újra az egészet és a kész ketchup-ot adagoljuk kifőzött üvegekbe.
Egy további mézes receptet, arra az esetre, ha valaki valami erősebbre vágyik, itt ajánlunk: