0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Ketchup mézzel elkészítve

A kert tulajdonsokkal nyár közepén könnyen megesik, hogy hirtelen dömping mennyiségben érik be a paradicsom. Ilyenkor érdemes vele valamit kezdeni. Egy jó lehetőség a ketchup készítése.

Persze azok is kipróbálhatják a következő mézzel készülő ketchup receptjét, akiknek a paradicsomot a piacról vagy boltból kell beszerezniük.

Hozzávalók:

– 1 kg érett paradicsom;

– 1 piros paprika;

– 2 nagyobb vöröshagyma;

– 3 fokhagyma gerezd;

– 1 evőkanál só;

– 1 evőkanálnyi aprított rozmaring;

– 1 evőkanál aprított kakukkfű;

– 1 csipet bors (ízlés szerint);

– 1 deciliter balzsam ecet;

– 5 evőkanél méz;

– 2 evőkanél étkezési keményítő;

 

Elkészítési mód:

A paradicsomot, paprikát, a vörös- és fokhagymát felaprítjuk és mixerben pürésítjük, sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel fűszerezzük és 20 percig kavargatva főzzük. Ezután egy szűrőn átpasszírozzuk majd a balzsamecettel és mézzel felforraljuk.

Ezután hűtsük ki és adjuk hozzá a keményítőt, forraljuk fel újra az egészet és a kész ketchup-ot adagoljuk kifőzött üvegekbe.

Egy további mézes receptet, arra az esetre, ha valaki valami erősebbre vágyik, itt ajánlunk:

Medvefogó – nem csak vadászoknak

Forrás: bienenjournal.de