0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Mini shetland pónit is csak származási lappal!

Kedves színfoltja volt az idei debreceni agrárexpónak a mini shetland pónik bemutatkozása, amikor agility során is láthattuk, milyen sokoldalúak is lovaink legkisebbjei. A bemutatott állatok közül különösen nagy érdeklődés mutatkozott Erdei Szigeti Dávid mini shetland pónija iránt, főként tenyészménjét értékelte nagyra a látogatók sokasága.

Úgy tűnik, az utóbbi években hazánkban a mini shetland póni állománya is megújul, megerősödik, mely annak is köszönhető, hogy ma már gyakorta valóban kimagasló, úgy külső, mint belső tulajdonságaikban megfelelő egyedek érkeznek hazánkba. A magyar vásárló is tudatosabb, egyre többen vannak tisztában azzal, hogy bárhol is veszik meg a lovat, a jó minőséget meg kell fizetni, s igazán csak erre érdemes áldozni.

A megfelelő minőségű mini shetland póni kiváló társállat, gyermekek mellé kifejezetten ajánlható, s úgy fogatban, mint agilityben kitűnően megállja helyét, akár a legkisebb gyermek elboldogulhat vele. Viszont igen lényeges, hogy honnan származik állatunk, milyen körülmények között szocializálódott, milyen idegrendszerrel bír. Ez utóbbi szempontból

a felmenők igen fontosak, ezért lényeges, hogy a miniatűr shetlandot is mindig származási lappal vásároljuk.

Ez egyfajta biztosíték, hogy nagy eséllyel igényeinknek megfelelő állatra teszünk szert, mellyel gyermekünk lovas jövőjét megalapozhatjuk. Sokan csak egy mini shetlandot tartanak a ház körül, mások akár hatot is, hogy hatosfogatban hasznosíthassák őket. Ennél a fajtánál kiemelten fontos, hogy a napi etetés, legelőre hajtás során minél közelebbi kontaktusba kerüljünk állatainkkal így a kiképzés lényegesen gyorsabb, sikeresebb lesz. A FarmerExpón Erdei Szigeti Dávidnak az agilitypályán közönségsikert aratott ménje egyhónapos felkészítés után már porondra léphetett.

Ezek az apró lovak hosszú életű, akár a 35-40 évet is megélő állatok, ezért beszerzésük igen megalapozott, felelős döntést igényel.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság