0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Exportfejlesztési konferenciát rendez a NAK élelmiszeripari igazgatósága

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága exportpiacokkal és a magyar cégek exportlehetőségeivel foglalkozó konferenciát tart 2019. október 2-án, a budaörsi Holiday Inn Hotelben.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatóságának eltökélt szándéka – a kormány célkitűzéseivel összhangban –, hogy a kamara élelmiszeripari tagsága számára kézzelfogható segítséget nyújtson exporttevékenységük fejlesztéséhez. Ennek érdekében a 2019. október 2-án, Budaörsön tartandó élelmiszeripari exportfejlesztési konferencián az alábbi témák kerülnek fókuszba:

  • „Az élelmiszeripari létesítmények engedélyezése és a harmadik országok sajátosságai”

Minden export alapja Magyarország elismertsége, a hivatalos szállítási engedélyek megléte, a célpiacok speciális előírásainak ismerete, valamint a vállalatok állategészségügyi és üzemszervezési megfelelősége. Miként kell elindulni? Mire kell figyelni a harmadik országi piacokon, ezen belül is az észak-amerikai és orosz piacokon?

  • „A kínai exportlehetőségek és a sikeres kínai piaci jelenlét alapjai”

Manapság mindenki Kínára figyel. Ez különösen igaz a cégek exporttevékenységére. A sikeres piaci jelenléthez elengedhetetlen a kínai piac előzetes ismerete. Mit lehet tudni a kínai piaci lehetőségekről? Mi kell a sikeres kínai piaci jelenléthez? Hogy kell ezt csinálni a gyakorlatban?

  • „A halal-előírások és azok jelentősége az exporttevékenységben”

Az iszlám vallási előírásoknak megfelelő termékek piaca exponenciálisan növekszik. Melyek a terület sajátosságai, mi a jelentősége? Hogy szerezhető be az exporthoz szükséges halal-tanúsítvány?

  • „Nemzetközi piacok közelről – exportfejlesztés a gyakorlatban”

Az export iránt érdeklődő vállalkozások előtt számos kiváló vállalati példa áll. Számtalan cég állhatatos munkával jelentős külpiaci sikert ért el.

Hogy kell elindulni? Hogyan kell az exportfejlesztést elképzelni a gyakorlatban? Milyen sajátosságai vannak az exportpiaci expanziónak?

Az előadásokat követően a résztvevőknek személyesen lesz lehetőségük kérdezni az előadóktól.

A konferencián történő részvétel valamennyi kamarai élelmiszeripari tag számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A részletes meghívó itt, a regisztrációs link itt érhető el.

Az érdeklődők további információkat Racskó Tamás élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a racsko.tamas@nak.hu e-mail-címen.

Forrás: NAK sajtóközlemény