0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Újra elrajtol a Coop Rally

Idén Kelet-Magyarországon mutatja be a legkiválóbb élelmiszeripari cégeket a Coop immáron tizennegyedik alkalommal megrendezett eseménye. A cél: a magyar élelmiszerek népszerűsítése.

Ebben az évben a Coop Rally szakmai programján közel 100 élelmiszeripari, kiskereskedelemi, szolgáltató -és média cég csapatának több mint 300 résztvevője 117 autóval, 3 média busszal szeptember 4-5. között Kelet-Magyarország 6 meghatározó gyártó és forgalmazó központjához, valamint 2 Coop tagvállalathoz látogat el – mondta el Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke a kedden az Agrárminisztériumban megtartott ünnepélyes sajtótájékoztatón.

A kiváló magyar élelmiszereket népszerűsítő Coop Rally a hazai élelmiszerágazat legnagyobb seregszemléje, sikere pedig igazai közösségi eredmény – jelentette ki az eseményen Zsigó Róbert.

Az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára elmondta: a már a vásárlók nagy része pontosan tudja mit keres, számításba veszi a választással járó gazdasági összefüggéseket.

Az eseményen elhangzott: a résztvevők a hazai élelmiszer-kereskedelmi piacon évi mintegy 2 ezer milliárd forintot kitevő termékértékesítést, és a COOP Csoporttal együtt több mint 50 ezer munkavállalót képviselnek. Nagy István agrárminiszter a COOP Csoport célkitűzésével egyetértve – a rendezvény hagyományainak és a korábbi éveknek megfelelően – idén is vállalta a verseny fővédnöki szerepét.

Az üzletlánc éppen ezért minden lehetőséget megragad, hogy felhívja a figyelmet, hogy a magyar gyártók képesek kiváló minőségű termékek előállítására, és létezik egy stabilan, magas színvonalon működő élelmiszeripari gyártóbázis.

Ennek népszerűsítésére 2006 óta minden év szeptemberében megszervezi a Coop Rallyt, amelyhez – az esemény célkitűzésével egyetértve – a COOP Csoport üzleti partnerei és szinte a teljes gyorsan forgó fogyasztási cikkeket (FMCG) gyártó szektor csatlakozik, függetlenül attól, hogy magyar terméket, hazai terméket vagy hazai feldolgozású terméket gyártanak, illetve forgalmaznak.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu