0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

A Nutreco megvásárolta a dél-afrikai Animal Nutrition és Health céget

A holland Nutreco bejelentette, hogy a Kaonne Investmenttől megvásárolta a premixeket gyártó Animal Nutrition és Health vállalatot. A dél-afrikai cég árát nem hozták nyilvánosságra. Az ANH-t teljes egészében integrálják a Trouw Nutrition South Africa-ba.

Rob Kiers, a Nutreco afrikai igazgatója jelentette be az üzletkötést: „Dél-Afrika a legnagyobb gyártó- és takarmánypiac a kontinensen. A Kaonne Investments-szel lezárt üzlet része a Nutreco afrikai terjeszkedési terveinek. Örülök, hogy ilyen erős vállalatot szereztünk meg.”

Hozzátette: „Régóta szorosan együttműködtük az ANH tulajdonosaival és tudjuk, hogy a kultúránk és az üzleti megközelítéseink nagyon eltérőek. Ez a lépés tovább erősíti tevékenyégünket az országban és lehetővé teszi, hogy vezető termékeinket minél több gazdaság használja Dél-Afrikában.”

Az akvizíció alatt a Kaonne és a Trouw Nutrition továbbra is együttműködnek.

A Nutreco-ról

A Nutreco vezető az állati takarmányok és a hal-, illetve rákeledelek világméretű piacán. A Nutreco takarmánymegoldásai világszerte több millió fogyasztó táplálkozásában jelentik az élelmiszerek alapját. Az innováció, a fenntarthatóság és a minőség a Nutreco vezérelvei a kutatástól az alapanyag-beszerzésen át mindazon termékekig, modellekig és szolgáltatásokig, amelyeket az állattenyésztésben és akvakultúrában alkalmaznak.

A Nutreco 37 országban mintegy 12 000 embert foglalkoztat, a nettó árbevétele 2018-ban 6,4 milliárd eurót tett ki.

Két globális vállalati márkája a Skretting (aqua takarmány) és a Trouw Nutrition (állati takarmány), amelyeket több mint 90 országban értékesítik. A cég a 2018-ban 208 milliárd eurós forgalmat bonyolító családi tulajdonú multinacionális vállalat, az SHV Holdings N.V. 100% -os tulajdonában lévő leányvállalata.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu