0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Az Agrárminisztérium által bemutatott dróntechnológia és öntözésfejlesztés iránt érdeklődött Áder János

Áder János köztársasági elnök látogatást tett az Agrárminisztérium standjánál a Millenárison megrendezett Víz Világtalálkozón szerdán.

A köztársasági elnököt Rácz András az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára, László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár és Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár fogadta és részt vett Nagy János, a Nemzeti Földügyi Központ elnöke is.

Áder Jánost, aki a rangos nemzetközi esemény fővédnöke is, leginkább azok az innovációk érdekelték, amelyek választ adhatnak az agráriumban felmerülő, a klímaváltozás okozta kihívásokra. Ilyen többek között a dróntechnológia alkalmazása vagy az öntözésfejlesztési bemutató gazdaság, amelyet Szarvason, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézet a Szent István Egyetem Campusával együttműködve hoz létre.

A Budapest Víz Világtalálkozó október 15-én vette kezdetét.

A háromnapos eseményre államfők, miniszterek, nemzetközi szervezetek, finanszírozási és tudományos intézmények magas rangú tisztségviselői jelezték részvételüket. Harmincegy miniszter jelezte részvételi szándékát a világ minden tájáról.

A konferencia kiemelt témája a globális vízválság megelőzése, ezen belül is a kevés víz, a sok víz és a szennyezett víz okozta problémák megoldása. A rendezvény szervezője Magyarország Kormánya, a rendezvényt a konferencia mellett kiállítás kíséri, amelyre az Agrárminisztérium önálló standdal készült az öntözéses gazdálkodás népszerűsítése érdekében.

Forrás: