0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Szövetkeznek az ausztrál gazdák

Jelentős összeggel támogatja az ausztrál kormány a mezőgazdasági szövetkezetek létrehozását. A halászatok és a mezőgazdasági termelők már léptek ebbe az irányba.

Az ausztrál kormány bejelentette, hogy 2,5 millió ausztrál dollárral támogatja, hogy a termelők mezőgazdasági szövetkezeteket hozzanak létre. A pénzt először a különböző formákban együttműködő gazdálkodók kapják, ezzel támogatva az új üzleti modell felállítását és kezdeti működtetésüket.

Ösztönözni szeretnék, hogy a  mezőgazdasági termelők, állattenyésztők, halászok és erdészek szövetkezeti szövetkezeti formában folytassák a termelést.

Ezzel elsősorban az a cél, hogy erősítsék a mezőgazdasági termelők alkupozícióját. A szövetkezetek segíthetik a gazdálkodókat az élelmiszerláncokba való bejutásban, annak nagyobb ellenőrzésében, miközben csökkentik a költségeket és javítják a termelés hatékonyságát a gazdaságok életképességének fokozása érdekében. A mezőgazdasági és halászati ágazatban 13 szövetkezet már meg is kezdte a működését.  

„Ha a kormány által kötött kereskedelmi megállapodások új piacokat nyitnak meg, akkor

a mezőgazdasági termelőkkel együttműködő vállalatok is erősíthetik tárgyalási pozíciójukat a hazai és külföldi ügyfelekkel való üzleti megbeszéléseken.

A program keretében üzleti modellekkel és a mezőgazdasági szövetkezetek létrehozásával kapcsolatos információs üléseket, workshopokat tartanak, mondta Bridget McKenzie mezőgazdasági miniszter. Hozzátette:  a szövetkezetek kulcsszerepet fognak játszani abban, hogy 2030-ra 100 milliárd ausztrál dollárra növeljék a mezőgazdasági ágazat bevételi értékét.

 

 

Forrás: farmer.pl