0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A Mikulás is szeret vonatozni

Hull a pelyhes fehér hó… hangzott a kedves dallam az EGERERDŐ Zrt. Mikulásjáratain. A nagy népszerűségnek örvendő programon közel kétezren vettek részt december 7-én és 8-án, a Felsőtárkányi és a Szilvásváradi Állami Erdei Vasúton, illetve a Mátravasúton.

A havas táj csodás hangulatot adott az ünnepi járatoknak, ahol a gyerekek a Télapó mellett, segítőivel, Rudolffal és a krampuszokkal is találkozhattak. A gyerkőcök csillogó szemekkel tekintettek fel a nagyszakállú Mikulásra, aki kisebb ajándékkal és nagy öleléssel hálálta meg a gyerekek versét, énekét.

A program töretlen sikeréhez a Mikulás önzetlen szeretete mellett az is hozzájárul, hogy a háttérben egy összetartó, lelkes szervezőcsapat áll. Nélkülük a jelmezes szerepek, a kocsik díszítése, a forró tea készítése, és még sorolhatnánk a program összetevőit, nem valósulhatna meg!

„A díszítésben már évek óta számíthatunk a Mátrafüredi Szakközépiskola erdész diákjaira, akik tanáraik vezetésével karácsonyi díszbe öltöztetik a Mátravasút járatait”

– áll az EGERERDŐ Zrt. közleményében.

A jelmezes szerepeket pedig lelkes amatőr és hivatásos színészek vállalják el, akikkel már több éve dolgozik együtt a vállalat a gyerekek mosolyáért. A fiatal színészek közül többen az Eszterházy Károly Egyetemről érkeztek, akik óvodapedagógiai vagy turisztikai képzésük szabadidejében aktív jelmezes résztvevői a programoknak. Közvetlenségük, kedves szavuk, kézfogásuk minden gyereknek maradandó élményt jelentenek az életre kelt mese világban.

A szórakoztatás és ünnepi hangulat mellett persze nem szabad megfeledkeznünk a legfontosabbról, a biztonságos közlekedésről, melyért minden utasunk hálás lehet a mikulássapkás kisvasúti kollégáknak.

A Mikulás már hazatért, de a Bükk és a Mátra erdei mindenkit hívogatnak a téli időbe is!

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény