0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A Moët Hennessy az élő talaj köré szervezi programját a Vinexpón

A Moët Hennessy a 2020. február 10. és 12. között Párizsban rendezendő Vinexpo kiállításon fenntartható kérdésekkel foglalkozó agoraként szervezi meg programját. A három nap során beszélgetéseket, vitákat szerveznek egyebek azzal a céllal, hogy felvázolják a jelenlegi szőlőtermesztési modelleket.

Emellett céljuk, hogy felgyorsítsák az iparágban az ökológiai átmenetet, valamint ötletbörzét rendeznek a fenntartható, környezettudatos jövő kialakítása érdekében. Mindemellett a kiállítás lehetőséget kínál a cég számára, hogy bemutassa elkötelezettségét az élő talaj iránt.

„Szeretnénk megosztani tapasztalatainkat, szemléletünket, valamint szakértői fórumokat szervezni a fenntartható borkészítéshez kapcsolódó kulcsfontosságú témákról a Vinexpón, amely a borkészítő világ összejövetele. Szélesre tárjuk kapunkat a szakma résztvevői előtt, hogy részt vegyenek az egyre inkább fenntartható szőlőtermesztés megteremtésében”

– jelentette ki Philippe Schaus, a Moët Hennessy vezérigazgatója

A Moët Hennessy a szakemberek közösségét hívta meg: szőlőskertek igazgatóit, kutatókat, sommelier-ket, nemzetközi intézmények szóvivőit, nem kormányzati szervezeteket és a technológiára és a fenntarthatóságra szakosodott fiatal vállalatokat. Minden panelben ott lesz a Moët Hennessy szakértője és a világ minden táján dolgozó szakemberei. Foglalkoznak majd a talaj és a biológiai sokféleség jelenlegi helyzetével, bemutatják elképzeléseiket és gyakorlati eredményeiket, megosztják a jelenlegi termelési modellekben, az ökológiai átmenet biztosítása érdekében alkalmazott megoldásaikat.

E beszélgetések formája szándékosan nyitott és dinamikus: a harmincperces megbeszéléseket tízperces kérdés-felelet szakaszok követik. A programot kóstolók és mesterkurzusok szakítják meg – mind a Moët Hennessy termékei köré szervezve.

A Vinexpo során a Moët Hennessy bemutatja a cégnek az utóbbi években tett erőfeszítéseit: a környezettudatos gépekre fordított jelenős befektetéseit, az új technológiákat a szőlőtermelőkkel és farmerekkel megismertető képzéseiket, a fenntartható szőlőtermesztési tanúsítványok megszerzéséhez nyújtott támogatásukat, valamint a tudományos és egyetemi ismeretterjesztő projekteknek nyújtott támogatásukat. A Moët Hennessy a jövőre vonatkozó kötelezettségvállalásait is itt jelenti be:

az „Élő talaj” elnevezés alatt a cég célja, világszerte a helyi közösségek összefogása és saját társadalmi felelősségvállalási programjának fejlesztése.

A jövő szereplőit, vagyis az új generáció tagjait hívja a Moët Hennessy ezekre a megbeszélésekre. A Vinexpo utolsó napján a szőlőtermesztés jövőjéről szóló beszélgetést is elsősorban nekik szenteli Philippe Schaus, a Moët Hennessy vezérigazgatója. Ezt a vitát a 2050-re várható, a gasztronómia és borok jövőjéről szóló workshopok követik, amelyeket a Institute for Desirable Futures vezet és amelyeken részt vesz a világhírű mesterszakács, Alain Ducasse is.

A gasztronómia Franciaországban és világszerte egyre inkább vonzza a fiatal tehetségeket, akiknek a presztízse e téren nem vitatott. Emiatt a Moët Hennessy úgy döntött, hogy összehozza a mesterszakácsokat, a Párizsi Politikai Tanulmányok Intézete és az ugyancsak párizsi Ferrandi kulinárisművészeti és vendéglátó iskola hallgatóit, hogy együtt gondolkodjanak a fenntartható gasztronómia jövőjéről.

Forrás: Moët Hennessy sajtóközlemény