0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Szoftverrel az éghajlati kockázatok ellen

2020 januárjában még mindig bozóttüzek és porviharok sújtották az ausztrál kontinenst. Vajon a jövőben ez lesz a normális? Intelligens vállalkozások online eszközökhöz fordultak, hogy csökkentsék az éghajlatváltozás hatásainak való kitettségüket.

Karl Mallon, a Science and Systems with Climate Risk igazgatója ismertette az AdaptWater szoftverprogramot, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több eszközre számszerűsítsék az éghajlatváltozás kockázatait, fölmérjék az alkalmazkodási lehetőségeket és gazdasági modelleket készítsenek befektetési döntéseikhez. A cég a Sydney Waterrel és az ausztráliai vízszolgáltató szövetséggel (WSAA) együttműködésben fejlesztette ki a programot nagyobb ipari közszolgáltatók igényeire összpontosítva, de már kisebb vállalatok számára is elérhető.

Alapvetően hat veszély kockázatát jelzi: a tengervíz emelkedését, tengerparti és folyami árvizeket, a hőséghullámot, a bozóttüzeket és az extrém erős szelet.

A szoftver XDI néven fut és segítségével ingyenesen megtekinthető a részletes kockázatelemzés, bár az nem tartalmazza a veszélyek szerinti bontást. Ha az elemzés kereskedelmi célú, akkor meg kell vásárolni a jelentést. Karl Mallon szerint a tengerentúli befektetők már ezeket az eszközöket használják a meglévő és új befektetésekkel kapcsolatos döntések meghozatalához, ami akár az üzleti tevékenység kedvezőbb éghajlati környezetbe való áthelyezését is jelentheti.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/www.floraldaily.com