0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Hétmillió egy kutyáért?

Emma Gray pásztor bocsátotta árverésre a két és fél éves Megant, aki pásztorkutyák tenyésztésével és képzésével foglalkozik. Gray saját korábbi rekordját döntötte meg, tavaly egy hasonló kutyát 15 ezer fontért adott el. A kiképzett pásztorkutyák átlagosan kétezer fontba kerülnek.

Megan az északkelet-angliai Northumberland mezőin juhok mellett dolgozott terelőkutyaként, most pedig az Egyesült Államokba, Oklahomába kerül, ahol wagyu marhák terelése lesz a feladata.

A juhtenyésztéssel és pásztorkutyák betanításával foglalkozó Emma Gray az aukció után elmondta, hogy kétszer is ellenőriznie kellett az árat.

„Fel kellett hívnom az árverezőket, hogy biztos legyek abban, nem tréfáról van-e szó és nem csupán álmodom. Utána elmentem a Marks and Spencerbe és csirkét vettem Megannek, majd megengedtem neki, hogy a párnámon aludjon” – tette hozzá.

Emma Gray jelenleg is mintegy 20 terelőkutya tanításával foglalkozik. Egyébként a juhtenyésztő képviselte már Angliát nemzetközi terelőkutya-versenyeken is.

Megan számos nagyon jó teljesítményű pásztorkutya leszármazottja, és lenyűgöző vérvonala van – emelte ki a tenyésztő.
„Nagyon szokatlan, hogy egy ilyen kutya a piacra kerüljön. Ha mások lennének a körülmények, soha nem adtam volna el. De van két nagyon-nagyon jó pásztorkutyám, ezért döntenem kellett egyikük eladásáról” – magyarázta.
Forrás: bbcnews.com