0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Élelmiszer kiszállítással pótolhatják jövedelmüket a taxisok

A taxisok munkáját is felül írja a koronavírus járvány. A személyfuvarozással foglalkozó Uber, az Egyesült Államokban étel- és gyógyszer kiszállítási lehetőséggel pótolja a sofőrök kieső jövedelmét.

Az San Francisco-i székhelyű amerikai online közlekedési vállalkozás hétfőn bejelentette, hogy a gépjárművezetők számára munkalehetőséget kínál az étel-, élelmiszer és gyógyszer kiszállítás területén végezhető munkakörökben. Ez elsősorban azoknak a járművezetőknek lehet segítség, akik a COVID-19 járvány miatt elveszítették megélhetési forrásukat

Amint azt az Uber bejelentette, hétfőtől kezdve

a cég sofőrjei a vállalat mobil alkalmazásán egy új platformon találhatják meg az üres állások listáját. Jelenleg ez az alkalmazás csak az Egyesült Államokban érhető el, de a vállalat azt ígéri, más országokban is kiépíti ezt a lehetőséget.

A cég  összegyűjti és közzéteszi többek között a McDonald’s, a FedEx, a UPS, a Pepsico, a Hertz, a Walgreens, ez utóbbi az amerikai gyógyszertárak hálózata, valamint  és az Egyesült Államok számos élelmiszerboltja által kínált szállítással kapcsolatos munkalehetőséget. Emellett a csoport arra is ösztönzi a járművezetőket, hogy terjesszék ki együttműködésüket az Uber Eats-szel  az ételszállításokra is, tekintve, hogy március közepe óta az éttermekből származó megrendelések száma jelentősen megnőtt.

A koronavírus terjedése fájdalmas hatást gyakorol a személyszállítás területén is, mivel a legtöbb ország mobilitási korlátozásokat vezetett be lakói számára. Az Uber járművezetőinek jövedelme akár 80 százalékkal is csökkenhet, mivel többségüket csak ideiglenes szerződés alapján foglalkoztatják, és nem jogosultak semmiféle szociális juttatásra.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/portalspozywczy.pl