0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Málna- és szederfajták a balkonra

A Volmary olyan bogyósgyümölcsöket mutatott be, amelyek akár a balkonon vagy a teraszon is nevelhetőek, és már az első vagy második évben teremnek.

Két új málnafajta, a Summer Lovers Patio Red, illetve a Summer Lovers Patio Gold már az egyéves kompakt vesszőkön számos termést hoz, fajtától függően sötétvörös vagy sárga színben.

Az egész növény kb. 80 centiméter magas, így dézsában vagy cserépben is nevelhető.

A Coolaris Patio Black szederfajta is terem már az egyéves hajtáson. Kompakt és tövis nélküli, augusztus közepétől október elejéig hozza nagyméretű, szabályos alakú, ízletes fekete gyümölcseit. A 70-100 centiméteres magasság megfelel a cserépben való nevelésre.

A Volmary új bogyószínű egresfajtákat is bemutatott, a Giggles Gold aranysárga, a Giggles Green zöld, a Giggles Red piros színű terméseket nevel. Mindhárom fajta gyümölcse igen nagy, ropogós és édes. Különösen a Giggles Red bogyója intenzív aromájú. Mindhárom viszonylag ellenálló a lisztharmattal szemben – olvasható a Volmary tájékoztatójában.

A cég Summer Pearls Black fekete ribiszkéje kétévesen terem nagy, szilárd húsú, fényes gyümölcsöket, amelyek különösen édesek és aromásak. A Summer Pearl Patio Black fekete gyümölcse június végétől szüretelhető. A Summer Pearls Patio Black kompaktabb, 80-100 centiméter magasra nő meg, így cserépben is tartható.

Az új málna- és szederfajtáktól eltérően az egres és a fekete ribiszke csak kétévesen kezd el teremni.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/www.taspo.de