0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Magasabb minőség ergonomikus gyümölcsös ládákkal

Ritkán gondolunk bele, hogy mekkora kihívás eljuttatni a sérülékeny mezőgazdasági árucikkeket a gazdaságok földjeiről a bevásárlóközpontok polcaira. Az agrárszektor szállítási nehézségeit a holland Schoeller Allibert cég is felismerte, ezért innovatív tároló ládáikkal járulnak hozzá a magyar nagytermelők disztribúciós és raktározási folyamataihoz.

Könnyű AgriLog® almás ládák kifejezetten a mezőgazdasági igényekre fejlesztve

Számos agrárszereplő még napjainkban is fából készült ládákat, tartályokat és raklapokat alkalmaz az áruterjesztés során, melyek több szempontból is gondot jelentenek:

  • Nagy önsúlyuk miatt sokkal nehezebben rakodhatók
  • Tisztításuk is igencsak nehézkes, hiszen nem lehet őket olyan egyszerűen lemosni, mint a műanyagokat
  • Sokkal helyigényesebbek: rengeteg fa ládát nem is lehet megfelelően egymásra helyezni, ami a kamionok rakodóterének kitöltése szempontjából nagyon kedvezőtlen
  • A fa magába szívja a nedvességet, ezért egy idő után elkorhad vagy épp ellenkezőleg kiszárad és eltörik.

A Schoeller AgriLog® ládája kifejezetten ezeknek a mezőgazdasági logisztikai kihívásoknak a megoldására készült: a gyümölcsös és zöldséges boxok, ládák, összehajtogatható konténerek a munkaerő és szállítmányozási költségek megtakarításában is segítenek.

Miért érdemes prémium szállítóeszközöket alkalmazni az agráriumban?

Megóvják a terményeket a roncsolódástól

A zöldség- és gyümölcsfélék logisztikájában egyértelműen a minőségmegőrzés okozza a legnagyobb fejtörést a termelőknek és a szállítmányozó cégeknek egyaránt.

A sérülékeny bogyós gyümölcsök, tökfélék, de az ömleszthető hagyma és burgonya is olyan konténereket igényelnek, melyekben akár több ezer kilométert is tudnak utazni a termőföldektől a nagykereskedésekig penészesedés és felületi károsodás nélkül.

Az olcsó, gyenge kialakítású tartályok gyakran útközben hibásodnak meg: eltörnek, elrepednek vagy felborulnak a bennük tárolt súly alatt. A megrongálódott rakományért pedig gyakran a sofőrök felelnek, akik nem tehetnek a gyenge minőségű szállítóeszközökről. A Schoeller által fejlesztett szállítóeszközökkel sokkal kisebb az esélye a sérüléseknek és a rothadásnak:

  • A Schoeller IBC tartályok minőségi műanyagból készülnek, melyek tartósságban leelőzik még a robosztus fa ládákat is. Egyes típusok emellett tetővel is elláthatók a nagyobb védelem érdekében
  • Az innovatív formatervezésnek köszönhetően jól szellőznek, ezért akkor is használhatók, ha a feldolgozóüzemekben raktározásra kell őket alkalmazni
  • Ha már rakodásnál eltörnek a konténerek és emiatt megnyomódnak a zöldségek és gyümölcsök, akkor könnyen megeshet, hogy a felvásárló visszaküldi az árut és ez nem várt kiadásokat okozhat a termelőknek és fuvarozóknak egyaránt
  • A Schoeller által készített logisztikai tárolók ráadásul maradéktalanul újra is hasznosíthatók, ezért elhasználódás után nem gyarapítják a bolygónk műanyaghulladék hegyeit. A gyártó saját központjaiban gondoskodik maradéktalan újrahasznosításukról. (x)
Forrás: Schoeller Allibert Hungary Kft.