0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Ilyen változatosak a díszfüvek

Az utóbbi években feltűnően sok díszfüvet láthatunk a közterületeken. Évelőágyakban használják könnyed ellenpontként, vagy széles, kanyargós sávokban ültetik, melléjük pedig egynyáriak kerülnek. Nemcsak a megjelenésük miatt kedvelik a kertépítők, hanem mert viszonylag egyszerűen fenntarthatók, nem esnek áldozatul a károsítóknak.

youtube://v/z0uipRvS_nE

Igaz, hogy csak füvek, de nagyon változatos méretben érhetők el az arasznyi, párnás növekedésű csenkesztől a nagyon népszerű, 2-3 méter magas pampafűig, vagy a még nagyobb, akár hat métert is elérő óriás olasznádig. Különösen mutatósak a magasan a levelek fölött virágzó fajok, mint az örökzöld zabfű, aminek a barnás bugái kétszer olyan magasan bókolnak, mint a kékeszöld lomb.

Ez a növény száraz körülmények közt is megél, de a sásféléket nedves, tápanyagban gazdag talajba kell ültetni, lehetőleg félárnyékba, fák tövébe.

Ilyen a tarka sás, a madárlábú sás, a virágosnád vagy a csíkos pántlikafű, ezek kerti tavak mellett is jól mutatnak és jól érzik ott magukat. Szárazságtűrőbb fajok a csenkeszek, a ravennai szakállka, ami a nevével ellentétben elég nagy termetű, terjedő tövű fűféle, vagy a deres fényperje.

Az eddig említett a nevekből is kiderül, hogy sok csíkos levelű díszfű létezik, mások ősszel színeződnek látványosan, például a virágosnád rézvörös, a vesszős köles élénksárga lesz a lehűlések hatására.

Az alangfű vörös levelű fajtája egész évben látványos élénk színfoltot ad a kertben, ha napos fekvésbe, jó vízelvezetésű talajba ültetjük és rendszeresen öntözzük.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/Kerti Kalendárium