0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Ázsiai zöldségek Berlinből

Keserű dinnye, indiai spenót, kínai bazsalikom, kígyóbab, ehető krizantém – ez csak néhány azok közül az ázsiai zöldség- és fűszerkülönlegességek közül, amelyeket Rongrong és Ralf Szydlewski FreshTasia márkanévvel forgalmaz Berlinben.

A házaspár sokszor hiába keresett friss és jó minőségű ázsiai zöldségeket, a hosszú szállítás miatt csak szegényes kínálattal és rossz minőséggel találkoztak. Így jött az ötlet, hogy saját maguk termesszenek egzotikus zöldségeket.

Két év tervezés után határozták el, hogy elindítják vállalkozásukat, és már az első termések nagy népszerűségre tettek szert a berlini gasztronómiai cégek között.

Jelenleg 1600 négyzetméteres üvegházban termesztik a különlegességeket. A kínálat egyelőre 15 fajból áll, de szeretnék tovább bővíteni a termékpalettát. A megfelelő tanúsítvánnyal ellátott vetőmagokat egy kínai és egy vietnami cégtől szerzik be.

A fiatal házaspár kertészetében jelenleg két alkalmazott dolgozik, de csapatukat folyamatosan bővítik, a terveik szerint 6-7 embert fognak foglalkoztatni.

FreshTasia márkájú termékeiket csak a Berlin környéki egyéni vásárlók, valamint éttermek és vendéglátó egységek számára szeretnék elérhetővé tenni, nagykereskedőknek nem értékesítenek, mert fontosnak vélik az ügyféllel való személyes kapcsolatot. Örömmel fogadják az újszerű zöldségekkel és a termesztésükkel kapcsolatos kérdéseket, javaslatokat is.

Forrás: Kertészet és Szőlészet