0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Bizakodóak a karácsonyfa termesztők

Harminc százalékkal nőtt az érdeklődés az élő fenyőfa iránt, de a karácsonyfa termesztők, a helyi kiskereskedőkkel és a fák iránt érdeklődő külföldi vevőkkel együtt keresik az új értékesítési megoldásokat a járvány miatt megváltozott, bizonytalan kereskedelmi körülményeket miatt.

Az idei ünnepi időszak minden bizonnyal rendhagyó lesz. A koronavírus járvány az élet minden területén változáshoz vezet,  és elképzelhető, hogy a következő években a karácsonyi hagyományokat is befolyásolja. A gyártók és a kiskereskedők esélyei attól függenek, hogyan alkalmazkodnak  a megváltozott fogyasztói magatartáshoz. Erre a következtetésre jutottak a vezető karácsonyfa-termesztők és iparági szakértők a közelmúltban megrendezett karácsonyfa termesztők találkozóján.  

A vírus nyomán fellépő válság megmutatta, hogy a személyes kapcsolatokat – a családi és az üzleti területen egyaránt – nem lehet online megoldásokkal pótolni. 

Ezért a szakemberek arra számítanak, hogy az ünnepi időszakban nagy hangsúlyt fognak kapni a személyes találkozások, valamint a természetes karácsonyi és adventi dekorációk, az élő karácsonyfa, és fenyőág használata. 

Egy biztos: a karácsonyi készülődés már elkezdődött, és az új helyzet új lehetőségeket kínál. 

A fogyasztók nagyobb figyelmet fordítanak a minőségre, amikor a karácsonyi díszekről van szó, és egyre többen szeretnék mellőzni a műanyag dekorációkat, helyette inkább natúr díszeket, élő virágot, növényt és élő fenyőt választanak, és ezzel csempészik be a természetet a lakásba. Pascal Koeleman, a 2dezign cég társalapítója, szerint  és

az élő karácsonyfák iránti kereslet idén  30 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. 

A németországi karácsonyfa termesztők már dolgoznak azon, hogy elegendő karácsonyfát és fenyőágat vágjanak. A német karácsonyfa termesztők szövetsége a kereslet növekedésével mérsékelt áremelkedésre számít a nordmann fenyő folyóméter árát illetően. A Langesø-ban megrendezett karácsonyfa termesztők találkozóján elhangzott, a dán termesztők is  azt is feltételezik, hogy

az utazási korlátozások miatt sok ember fog otthon maradni az ünnepek alatt, ami növeli a karácsonyfák iránti keresletet és értékesítést.

Azonban nagy bizonytalanságot okoz a karácsonyfa-termesztők körében, hogy az igen népszerű adventi vásárok megrendezésre kerülnek-e.  Ezért karácsonyfa termesztők, a helyi kiskereskedőkkel és a fák iránt érdeklődő külföldi vevőkkel együtt keresik a megoldást a megváltozott bizonytalan kereskedelmi körülményeket illetően. Az biztos, hogy a dán és német karácsonyfák minősége kiváló, és igen keresettek a piacon.  A karácsonyfa termesztők szövetsége hangsúlyozta, hogy továbbra is az élő fenyők természetességének népszerűsítésére törekednek.

Forrás: www.taspo.de