0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Erős hátteret nyújt a Syngenta a Valagro további fejlesztéseihez

A környezet és az emberi egészség védelme érdekében mind nagyobb figyelem fordul a biológiai megoldások felé a mezőgazdaságban, ez piac várhatóan öt év alatt megduplázódik. A nagy növényvédőszer-gyártó cégek is tevékenyek ezen a téren. A Syngenta a 40 éves gyakorlattal rendelkező, a biostimulátorok és speciális tápanyagok piacán vezető olasz Valagrót vásárolja meg, jelentették be október elején.

A Valagro több mint 700 alkalmazottjával, 8 gyártóüzemével és 13 leányvállalatával világszerte értékesíti termékeit, különösen Európában és Észak-Amerikában erős a jelenléte, de nő az ázsiai piacainak a jelentősége is. Magyarországon húsz éve van jelen a Malagrow Kft. jóvoltából, először a kertészetben, majd a szántóföldi kultúrákban.

A céget érintő változásokról és tervekről e-mailen válaszolt kérdéseinkre az ügyvezető igazgató, Giuseppe Natale.

A Syngentához való csatlakozás stratégiai döntés volt a Valagro részéről, ami lehetővé teszi, hogy erősítse tevékenységét és növelje beruházási kapacitását a biológiai megoldások gyorsan fejlődő világpiacán, és így továbbra is versenyképes maradjon.

A két cég kapcsolódása révén egymást erősítő hatást vár Giuseppe Natale, ami segíti a Valagrót a biostimulátorok, biológiai növényvédő szerek és biotápanyagok további fejlesztésében. A cég elkötelezett a fenntartható mezőgazdaságot segítő biológiai megoldások kutatásában, fejlesztésében, ezt csak erősíti a Syngenta-adta biztos háttér.

A Valagro partnerei, ügyfelei előnyt élveznek majd a Syngentához való csatlakozásból a világon mindenhol, így Európában is, ahol különösen erős a Valagro jelenléte, többek közt az olyan disztribútoroknak köszönhetően, mint a Malagrow Kft., amely hosszú évek alatt segítette a Valagro brand megszilárdítását.

A Syngenta tekintélyes erőforrásokat ad a környezetbarát, biztonságos és hatékony termékek fejlesztéséhez, amivel a mezőgazdasági termelők munkáját segítik.

Nagyon fontos a közép-kelet-európai sajátosságok ismerete, hogy a speciális igényekre is megoldások szülessenek, ebben a munkában a Malagrow Kft. az egyik leghatékonyabb partner Közép-Európában.

Az utóbbi két évtizedben folyamatosan erősödött a Valagro-termékek piaci helyzete egyes közép-európai országokban, különösen az új generációs termékek iránti keresletnek köszönhetően.

A cég képviselői, így a Malagrow is, jelentős piaci részesedést vívtak ki a termékeknek az országuk piacán, elsőként a kertészeti növények hozam- és minőségjavítására szolgáló termékekkel, mint a Radifarm, a Viva, a Benefit vagy a Kendal. Az utóbbi időben pedig a szántóföldi növényekre kifejlesztett Yieldon és Megafol révén erősítették a piaci jelenlétüket. A Syngentával való egyesülés tovább erősíti és gyorsítja ezt a folyamatot.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu