0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Szerkezetátalakítási támogatás

A szőlőültetvények szerkezetátalakítási és átállítási támogatása keretében ismét lehetőség nyílik az ültetvények korszerűsítésre. Az egyéni tervek benyújtási időszaka - a HNT információi szerint - várhatóan november hónapban nyílik meg, melyre kérjük készüljön fel időben!

A benyújtási időszak közeledtével az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:
– 2020. évtől kizárólag elektronikus ügyintézés működik, ezért az Ügyfélkapuval nem rendelkező, pályázni kívánó termelőknek Ügyfélkapu regisztrációt kell kérnie a Kormányhivatalnál – melyhez általában előzetes időpontfoglalás szükséges.
– Lehetőség van arra, hogy a pályázó meghatalmazotton keresztül nyújtsa be az egyéni tervét, valamint intézze az eljáráshoz kapcsolódó ügyeit, ehhez azonban csak olyan meghatalmazás használható, amely megfelel a jogszabályban előírtnak.
– A támogatási kérelem részét képező újratelepítési engedélyek kiadása a területileg illetékes hegybírói irodákban 3-4 munkanapot vesz igénybe.
– A kivágási műveletet az egyéni terv benyújtását követően kezdjék meg!

A hegybírók számára a HNT oktatást biztosított az elektronikus benyújtási és ügyintézési felület kezeléséhez annak érdekében, hogy a termelőknek segítséget tudjanak nyújtani a felmerülő kérdésekben, azonban a hegybírók a termelő helyetti ügyintézésre, az egyéni terv vagy a kifizetési kérelem benyújtására nem kérhetők fel.

A szőlőültetvények korszerűsítését szolgáló támogatásra a 2020-2023 közötti időszakban várhatóan 16 milliárd forint áll rendelkezésre. A támogatás intenzitása a támogatható költségek 40-75 százaléka között fog változni a HNT tudomása szerint.
Forrás: HNT