0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Traktorosokkal gyűlt meg a rendőrök baja

Az utóbbi napokban több alkalommal is gondot okoztak a felelőtlen traktorosok a közúti ellenőrzéseket végző észak-ír és ír rendőröknek. Volt, aki a forgalommal szemben haladt, egy másik traktorost pedig gépe műszaki állapota miatt csíptek fülön.

Mióta az autós menetrögzítő kamerák széles körben elterjedté váltak, egyre-másra kerülnek fel az internetre a legkülönfélébb szabálytalanságokat, baleseteket vagy éppen utóbbiak elkerülését bemutató felvételek. Különösen dühítők azok, melyeknek főszereplői a forgalommal szemben, láthatóan semmitől és senkitől nem zavartatva autózók, akik az esetek nagy részében őszinte meglepődéssel konstatálják az őket feltartóztatni igyekvő rendőrautó közeledését.

Így lehetett ezzel az a férfi is, aki – hogy a problémákat tetézzük – egy traktorral haladt szemben a forgalommal az észak-ír M1-es autópályáján, az éjszaka kellős közepén. Miután megállították a rendőrök, kiderült: a traktoros ittas volt, ráadásul el volt tiltva a vezetéstől, így azonnal le is tartóztatták őt.

Az országban, egyszersmind az Egyesült-Királyság egész területén tilos traktorral felhajtani az autópályára, ugyanakkor például Írországban mindez megengedett, annyi kitétellel, hogy a traktornak tudnia kell legalább 50 km/h-val kell haladni.

Az esetet közlő ír agrárhírportál arról is beszámolt, hogy szintén néhány napja az ír rendőrség lefoglalt egy traktort az N3-as autópályán, miután egy ellenőrzés során megállapították, hogy alkalmatlan a közúti közlekedésre. A problémát a tükörsimára kopott gumiabroncsok okozták.

„A sofőr a saját és mások életét is kockáztatta, ezért ha elítélik, akár 2500 eurós pénzbírságra, illetve három hónapos börtönbüntetésre is számíthat” – nyilatkozta az eset kapcsán az írországi közlekedésbiztonsági hatóság egyik munkatársa.

Forrás: agriland.ie