0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Lelkes múltunk, büszke jelenünk bíztató jövőképünk

Az idei évindító/évzáró cikkem fogalmazásakor kissé messzebbre tekintek vissza a 2020-as évnél. 2020 mindenki számára emlékezetes volt, kinek könnyebb, kinek nehezebb, mindenkinek újdonságot hozott az életébe. A Szabadidős Szakág azonban hivatalosan 2018-ban alakult meg egy év előkészítő bizottsági munkát követően, kezdjük onnan az események felidézését.

Ez a szakág a nulláról építkezett, hiszen a már meglévő versenyek országszerte mind a maguk belátása szerint működtek, jól vagy rosszul. Dinamikusan épült ki a nevezési rendszer, a versenyek a szabályzatnak megfelelően kerültek megrendezésre, megjelentek új versenyhelyszínek, színre léptek új egyesületek, tehetséges lovasok és edzők.

Bebizonyosodott, hogy igenis van igény előadásokra személyesen és online, illetve fórumokra, edzőtáborokra.

Kellenek a csapatépítések, a tehetségkutató pályázatok, a díjak, a visszajelzések, hogy tudjanak a lovasemberek egymásról, egymás tehetségéről, és saját tudásukat igenis értékeljék feljebb.

Legfontosabb célkitűzésünk volt, hogy nemcsak mennyiségi, hanem legalább annyira szakmai fejlődést is véghezvigyünk. A rengeteg program, támogatás célja, hogy a járvány időszaka alatt is segítsük a lovardák, rendezvények, szakmai műhelyek életben maradását. Az adatok alapján ez jól sikerült, és a sportoló gyermekek és felnőttek sportolhattak a szabadban, s a szabályok betartásával sokaknak nyújtott kikapcsolódási lehetőséget a lovak világa.

Fegyelmezettség, sportszeretet, aktív élet és sportszakmai fejlődés. Ezek jellemezték a 2020-as évet. Kezdeti félelmeinket hamar eloszlatták a rendezvények, jótékony mozgalmak, a sok összefogás és az újító ötletek.

Az idei évre reméljük, hogy nehezítő körülmények nélkül megvalósíthatjuk minden tervünket, és dinamikusan építhetjük tovább közösen a szabadidőlovasok közösségét.

Áldott, egészségben és lovas élményekben gazdag boldog új évet kívánok minden lovasnak!

Forrás: Pegazus