0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Négyen birkóztak vele, mire bekerült a kocsiba – így zajlott az ürömi emubefogás

Sikerült befogni a Róka-hegyen látott emut - az akció részleteiről pedig egész pontos részleteket tudott meg a 444.hu egy olvasójától, Flórától.

Napközben érkeztek hírek arról, hogy túrázók ezzel a látvánnyal szembesültek a Dunazug-hegyvidékhez tartozó Róka-hegyen:

 

 

A NAGY VASÁRNAPI EMU BEFOGÁS! Mára nem terveztünk semmi extra dolgot. A reggeli rutin etetés után még egy kis bála…

Közzétette: Szentendrei Kisállatkert – 2021. február 21., vasárnap

 

Hogy mi történt ezután? Flóra elmondása szerint értesített több szervezetet, a Maugli Állatvédő Egyesület kiküldött 4 embert, köztük egy állatorvost, és a Természetvédelmi Őrszolgálat is megérkezett három emberrel – írja a 444.hu.

„Viszont mire kiértek (kb. egyszerre), eltelt másfél óra, ami alatt az állat szeretett volna továbbállni,

többek között a környező utcák felé, melyet sikerült megakadályoznunk – azt viszont nem, hogy felmenjen egészen a kőfejtő tetejére egészen lehetetlen helyeken, majd a másik oldalon a sűrű cserjésben elvesszen” – írja Flóra a túráról, ami sokkal izgalmasabbra sikerült annál, mint amire számíthattak, amikor elindultak egy februári vasárnapon.

A folytatás sem lett laposabb: „Mi folytattuk túránkat – a több, mint két órás emuhajsza után- kémlelve, hátha újra nyomára bukkanunk. Így is lett, megláttuk a Békahát dűlőnél.” Ismét értesítették a szervezeteket, ezután az állatorvos segítségével sikerült befogni az emut Ürömnél.

„Nem volt könnyű dolguk, négyen gyűrték le, amiből 3 szép szál férfiember volt” – érzékeltette az emubefogás nehézségeit Flóra, amit a szentedrei kisállatkert munkatársai így fogalmaztak meg:

„A teljesen szelídnek tűnő állatot a maga megszokott kifutójában biztos nem lett volna nehéz irányítani, viszont a szabadban egy menekülni akaró 170 centis akár 60 kilós futómadár elfogása finoman szólva sem egyemberes feladat és akkor még nem is említettem a brutális erős lábakat 4-5 centis karmokkal a végén… Tehát nem meglepő, hogy négy embernek ez közel negyed óra bírkózást jelentett mire az emu szállításra készen a kocsiba került.”

Miután pokrócot tettek rá és összekötötték a lábait, elvitték az autóhoz. Egy állatorvos elmondása szerint az emut hobbiállatként tartják a környéken. Átmenetileg a szentendrei kisállatkertbe került, innen szállítják el várhatóan hétfőn.

Forrás: 444.hu