0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Évente 1450 tonna gyümölcsöt és zöldséget mentenek meg

A szokatlan megjelenésű, ám tökéletes minőségű és ízű gyümölcsök és zöldségek teljes értékű élelmiszerek, nem szabad kidobni őket. Erre hívja föl a figyelmet a svájci vállalat, amely saját márkanévvel ellátva hozza forgalomba a szépséghibás termékeket.

A fenntarthatóság iránti elkötelezettségének részeként a svájci Coop fellép az élelmiszer-pazarlás ellen is. Ünique elnevezésű termékcsaládjával az élelmiszerlánc azt szeretné megmutatni, hogy a gyümölcs és a zöldség szokatlan megjelenése ellenére is lehet tökéletes minőségű és ízletes.

 A svájci Coop szupermarketekben 2013 óta kínálnak olyan gyümölcsöket és zöldségeket, amelyek megjelenése eltér a szokványostól. Ezek a nem tökéletes formájú, kicsi vagy túl nagy termések sokáig eladhatatlannak számítottak a szupermarketekben.

Az Ünique márkával  a svájci  Coop az egyetlen kiskereskedelmi cég, amely saját márkával hívja föl a figyelmet az élelmiszer pazarlásra.

A termékcsaláddal a vállalat azt szeretné megmutatni hogy ezek a gyümölcsök és zöldségek kiváló minőségűek és ízűek, beltartalmi értékeik ugyanolyan jók, mint a tökéletes formájú társaiknak, nem szabad kidobni őket. 

A scájci Coop üzlet szoros kapcsolatban áll a beszállító termelőkkel, és együtt keresik a megoldásokat a problémákra. Ennek köszönhetően, ha egy termelő betakarított termése nem felel meg a szabvány méretnek, alaknak vagy súlynak, ugyanakkor megfelel az ilyen árukra kidolgozott minőségi követelményeknek, a Coop saját Ünique márkanevével felveszi a kínálatába a gyümölcsöt és a zöldséget, lehetőséget adva a termelőnek annak, hogy értékesíteni tudja szépséghibás termékeit.

Így a termelők és a Coop együttműködve küzdenek az élelmiszerpazarlás ellen. 

 

Forrás: www.magyarmezogazdasag.hu/gabot.de