0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Nyitnak az árudák Németországban

A járványügyi intézkedésként bevezetett többhónapnyi leállás után március 1-jén újra kinyithattak a bajorországi virágüzletek, faiskolák és barkácsáruházak.

A bejelentéskor Florian Herrmann, a Kancellária vezetője hangsúlyozta, hogy a döntés tervszerű volt. Szász-Anhalt tartományban is kinyitottak március első napján az árudák, faiskolák, virágboltok és bar­kács­áruházak. Ott azonban előrebocsátották, hogy ha a fertőzésszám emelkedik, akkor ismét korlátozó intézkedéseket fognak bevezetni a járvány visszaszorítása érdekében.

Rajna-vidék-Pfalzban a növényeket, vágott virágot és sírdíszeket árusító virágüzletek nyithatnak ki, illetve a faiskolák, árudák és barkácsüzletek csak kültéren árusíthatnak.

Hamburgban egyelőre a virágüzletek továbbra is zárva maradnak. Noha Michael Westhagemann gazdasági szenátor kampányt indított a hamburgi virágüzletek és kertészeti árudák újranyitása érdekében, a szenátus a vírusmutánsok terjedésének bizonytalanságai és a fertőzések továbbra is magas száma miatt eddig nem volt hajlandó tárgyalni a könnyítésekről.

Forrás: Kertészet és Szőlészet