0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Felkészülten várja az április 7-én induló az egységeskérelem-beadási időszakot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Április 7-én 18:00 órától a NAK Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság online agrárfórumot tart, ahol az idei évi kérelembeadás aktualitásai mellett szó lesz a Vidékfejlesztési Programban hamarosan megnyíló pályázati forrásokról is.

Az április 7-től beadható egységes kérelmek szankciómentes benyújtási határideje – mivel május 15. szombatra esik – 2021. május 17.

A kérelembeadás során 44 támogatási jogcímre, intézkedésre lehet támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. Az egységes kérelmet továbbra is kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár (MÁK) online felületén lehet benyújtani.

Hajdú-Bihar megyében 2020-ban több mint 11000 kérelmet nyújtottak be a falugazdászoknak, közel 95 %-át telefonon keresztül.

Az elmúlt év tapasztalatai azt mutatják, hogy mind a falugazdászok, mind a gazdálkodók gyorsan alkalmazkodtak a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzethez, ezért bizakodunk, hogy az idei évben is sikeres lesz a megyénkben a kérelembeadás.

A telefonon történő kérelembeadások miatt várhatóan nehezen lesznek elérhetőek a falugazdászok, ezért arra kérik a gazdálkodókat, hogy többször próbálják hívni őket, illetve mindenkit vissza fognak hívni. Kérik gazdálkodók együttműködését és türelmét.

Amennyiben szükségessé válna a személyes ügyintézés, arra csak előzetes telefonos időpont egyeztetés után lesz lehetőség. A Kamara irodáiban a tagok és a Kamara munkatársai egészségének védelmében szigorú járványvédelmi intézkedéseket tartanak fent, melyet kérnek betartani.

Falugazdászok elérhetőségét a következő linkre kattintva tekinthetik meg: Hajdú-Bihar Megyei Falugazdászok

Azon kamarai tagok, akik a korábbi években nem vették igénybe falugazdász közreműködését a kérelembeadáshoz, de idén szeretnék kérni, keressék a NAK Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságát a
52/503-310 telefonszámon és a hajdubihar@nak.hu e-mail cím elérhetőségeken; a falugazdászok elérésében a kamara munkatársai segítséget nyújtanak. Valamint a NAK portálján lekérdezhetik majd a lakóhelyükhöz legközelebbi falugazdászok elérhetőségeit.

Az idei évtől kezdődően már nincs szükség az őstermelői igazolvány megújítására. A NAK kéri tagjait, hogy a kérelembeadási időszakra tekintettel az őstermelői tevékenységgel, családi gazdasággal kapcsolatos ügyekkel csak sürgős és indokolt eseteben keressék falugazdászukat.

Forrás: NAK sajtóközlemény