0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Szörnyek finom csatája

Vegyünk egy óriáskáposztát, adjunk hozzá tizenegy szakácsot és főzzünk világrekordot! – erre a receptre készül fesztiválshow a Harrogate Őszi Virágkiállítására szeptember 13-án Yorkshire-ban.

A régió legjobb szakácsai egyetlen óriáskáposztából akarják megfőzni a világ legjobb káposztás ételeit. Nem kevesebb, mint százötféle receptet készítenek el egyetlen nap alatt, és ezzel új világrekordot akarnak felállítani.

Az egyetlen zöldségből készült legtöbb étel rekordjának felállítására szeptember 13-án, pénteken kerül sor a Plot to Pot Cookery Theatre (Sztorit a fazékba főzőszínház) című televíziós műsor keretében.

A rekordkísérlet a televíziós séf Stephanie Moon és Gilly Robinson kezdi, akik azt tervezik, hogy 45 perc alatt 30 különböző káposztás ételt készítenek el a főzőszínházban. Ezt követően a csapat többi tagja ragad fakanalat, és elkészítik a hatalmas menü következő fogásait, méghozzá úgy, hogy mindegyikben lesz egy darab az óriáskáposztából, miközben a kulináris világ szinte minden szegletébe eljuttatják nézőiket.

A Harrogate Őszi Virágkiállításon 2011 óta rendezik meg az óriásira nőtt zöldségek versenyét „Szörnyek csatája” elnevezéssel,

amely hihetetlenül népszerű. A legtöbb látogató felteszi a kérdést: milyen lenne megfőzni a győztes óriásokat? Ez adta az ötletet a szervezőknek a főzőshow megrendezéséhez. És amikor utánanéztek a témának, nem találtak rekordokat a legtöbb egy példányból készített ételhez kapcsolódóan.

Idén azzal hirdetik az eseményt, hogy a tizenegy tehetséges szakács készen áll arra, hogy versenyezzen az órával és új rekordot állítson fel, aki pedig valaha is azt hitte, hogy a káposzta unalmas, meg fog lepődni.

A Harrogate őszi virágkiállításon hat új, óriászöldségekkel kapcsolatos program zajlik idén a Great Yorkshire-i Showgroundban szeptember 13. és 15. között. A sütőtökök, póréhagymák, sárgarépák, céklák és paszternákok készülnek csatára, és új versenyzőként száll ringbe a rebarbara.

A Harrogate virágkiállításokat az Észak-Angliai Kertészeti Társaság szervezi. A programokból származó bevételt teljes egészében az észak-angliai kertkultúra és kertészeti tevekénységek fejlesztésére fordítják.

Forrás: flowershow.org.uk