0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Szabad a vásár

A szervezők szerint hagyományos módon lehet megtartani az idei legnagyobb szabadtéri mezőgazdasági szakkiállításokat és vásárokat itthon. Augusztus 6-8-án a Szentlőrinci Gazdanapok, 17-21-én a debreceni Farmer-Expo, szeptember 9-11-én pedig a Bábolnai Gazdanapok kínálnak szakmai újdonságokat, bemutatkozási, ismerkedési lehetőségeket és családi szórakozást.

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ 1994 óta rendezi meg a Szentlőrinci Gazdanapokat.

A szakvásár bemutatja a legújabb termeléstechnológiákat, gépeket, innovatív fejlesztéseket. Állatkiállításnak, kis- és nagytermelőknek, külföldi partnereknek, üzletembereknek és nem utolsó sorban a közönséget vonzó szakmai és szórakoztató programoknak ad teret.

Az idei vásárra augusztus 6-8. között kerül sor. A kiállításon a nemzetközi és hazai gépgyártókkal, forgalmazókkal, vetőmagokkal, műtrágyákkal és növényvédő-szerekkel, agrotechnikai újdonságokkal, gazdasági haszonállatokkal, kisállatfajtákkal, hobbiállatokkal, a takarmánygyártás, a húsipar, tejipar, sütőipar, borászat termékei mellett a kapcsolódó ágazatok – a finanszírozás, az agrármédia, az érdekképviseletek és az agrároktatás – képviselőivel is találkozni lehet.

Szakmai konferenciák, kerekasztal-beszélgetések kerülnek megrendezésre neves előadók közreműködésével. Kemencés udvar, kézműves vásár, mutatványosok, légvárak, zenészek, humoristák várják a kikapcsolódni vágyókat.

Idén harmincadik alkalommal rendezik meg a debreceni Farmer-Expo nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítást, amely egyebek mellett pénzdíjas fogathajtó versennyel készül a látogatók szórakoztatására.

A szervezők szakmai és tudományos programokkal is készülnek a jubileumi Farmer Expora, amely idén augusztus 17 és 21. között kerül megrendezésre.

Tapasztalatuk szerint mind a gazdálkodók, mind a beszállító ipar képviselői részt akarnak venni a kiállításon és igénylik a személyes találkozót.

A Farmer-Expo az agráripari ágazatcsoport részeseinek és partnereinek igyekszik minél szélesebb körű és minél hatékonyabb lehetőségeket biztosítani a bemutatkozásra, a kapcsolatteremtésre és a kapcsolatok elmélyítésére. A szervezők idén is több száz kiállítóra, számtalan kiállított termékre, legalább harmincezer látogatóra számítanak. Innovációs és termékdíjak, színes szakmai- és közönségprogramok valósulnak meg a négy napos rendezvény során.

A Bábol­nai Nem­zet­közi Gaz­da­na­pok a leg­ré­gibb hagyo­má­nyok­kal ren­del­kező mező­gaz­da­sági kiál­lí­tás Magyar­or­szá­gon, itthon és a határokon túl is népszerű.

Színvonalas

mozgógép-bemutatók és szaktanácsadási pontok

várják a gazdákat.

A tervek szerint több kutatóintézet és vetőmag-forgalmazó cég állít be

kísérleti parcellákat kukorica-vetőmagokból.

Bemutatásra kerül számos egyéb mezőgazdasághoz köthető termék és szolgáltatás, valamint jelen lesznek oktatási és kutatási intézmények is. A látogatók szervezett csoportokban, idegenvezetéssel tekinthetik meg a ménesbirtok történelmi értékű épületegyüttesét és híres Shagya-arab lóállományát.

Forrás: