0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Egy bagoly okozott komoly fennakadást egy holland iskolában

Hollandiában egy bagoly okozott fennakadást az oktatásban. Teljesen elzárta az iskola kapuját, így a tanulók nem jutottak be az épületbe, viszont élőben tanulmányozhatták az uhu méreteit.

A hulsti Nobelhorst általános iskola iskolaudvarán a diákokat igen meglepte egy bagoly látogatása hétfőn reggel. Mivel a bagoly az iskola udvarának bejáratánál helyezkedett el, a gyerekeket el kellett terelni a bejárattól, míg a bagoly csendesen a helyén maradt.

Eleinte a szülők meg voltak győződve arról, hogy a baglyot szándékosan helyezték el ott – mondta Marjolein Hart van Nederland tanárnő a De Telegraaf-nak.

„Zöld iskola vagyunk, a természetre összpontosítva. Tehát néhány szülő úgy gondolta, azért ül a bagoly a kerítésen, mert ez az új témánk része.”

A madár rendkívül otthon érezte magát, a gyerekzsivaj sem riasztotta el. A kis tanulók nagyon örültek a váratlan vendég látogatásának. Az sem zavarta őket, hogy a kerítésen vagy másik bejáraton keresztül kellett bejutniuk, de a bagoly sokkal érdekesebb volt számukra, mint a tanórák. Nem akarták elijeszteni a váratlan és különleges látogatót.

Végül az állatmentők segítségét kérte az iskola a bagoly eltávolításra, de mire megérkeztek a vendég tovább állt.

A gyerekek csalódottsága nem tartott túl sokáig, mert a madár mégsem repült túl messze, hétfő délután látták az iskola közelében lévő fészer tetején.

Az NU internetes holland portál emlékeztet arra, hogy Hollandiában ritkán fordul elő a vadonélő uhu. Az eurázsiai uhu a Strigidae családba és a Bubo nemzetségbe tartozik. Ez a madár a világ legnagyobb bagolyfaja közé tartozik, magassága eléri a 75 cm, a szárnyhossza megközelíti a két métert.

Forrás: farmer.pl