0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Tovább igényelhető a falusi kisboltok támogatása

Az eredetileg megjelölt határidőnél két héttel tovább, június 28-áig lehet benyújtani az egyedi kérelmeket a falusi kisboltok támogatására a Magyar Falu Program keretében - tájékoztatta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn az MTI-t.

Gyopáros Alpár közölte: a program negyedik pilléreként meghirdetett 48 milliárd forintos pályázat a kétezer lélekszám alatti településeken működő kisboltok fejlesztését és a korábban bezárt egységek újranyitását segíti.

A támogatást infrastruktúra-fejlesztésre, eszközbeszerzésre, ingatlanvásárlásra és foglalkoztatáshoz igazodó bértámogatásra lehet felhasználni.

A falusi kisboltok az alapvető élelmiszerek árusítása mellett postai szolgáltatások biztosításával, vény nélkül kapható gyógyszerek forgalmazásával és közösségi terek üzemeltetésével is foglalkozhatnak. A gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók vagy szövetkezetek a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül adhatják be igényléseiket – olvasható a közleményben.

A falusi kisboltok támogatásának részletszabályait tartalmazó rendelet megtalálható a kormányzati portálon és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján, ahol a kérelmek beadásához segítséget nyújtó útmutató és egy gyakori kérdéseket tartalmazó összefoglaló is elérhető – írta a kormánybiztos.

Forrás: MTI