0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Vadászati és Természeti Világkiállítás – Emlékerdőt adott át az ÉSZAKERDŐ Zrt. Bekénypusztán

Emlékerdőt ültetett és emlékoszlopot avatott Bekénypusztán az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. az idei „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyében.

A Bükkalja egyik legszebb vidékén, a Délbükki Erdészeti Igazgatóság területén kialakított egyhektáros, gyertyános-kocsánytalan tölgyes erdőt 2021. június 17-én avatták fel.

A Bekénypuszta környéki vadászterület csaknem nyolcvan éve van az erdőgazdaság, illetve jogelődjei kezelésében.

Az ünnepségen beszédet mondott Gulyás Andrea, az Egy a Természettel Nonprofit Kft. kiemelt ügyekért felelős igazgatója, Tállai András, országgyűlési képviselő, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, valamint Dr. Sárhegyi Zoltán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. felügyelőbizottságának elnöke.

A rendezvényen adták át az „ÉSZAKERDŐ Zrt. 2020. évi hivatásos vadásza” emlékplakettet. Ilyen elismerést évről-évre a társaság kiemelkedő munkát végző munkatársai kaphatnak. A plakettet Szemán Márk, a Hegyközi Erdészeti Igazgatóság kerületvezető erdésze és hivatásos vadásza vette át Zay Adorjántól, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatójától.

Az emlékerdő-avatások sorában egyedülálló módon, a területen egy erdei időkapszulát is elhelyeztek, amelyben az erdőgazdaság vadgazdálkodási tevékenységével kapcsolatos emlékek kaptak helyet.

A programon a résztvevők jelképesen egy facsemetét is elültettek.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. munkatársai abban bíznak, hogy az emlékerdő sokáig hívja majd fel a figyelmet az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításra, az elegy fafajként ültetett madárcseresznyék pedig virágzásukkal sok éven keresztül jelzik a tavasz beköszöntét.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.