0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Szilvásvárad Masters Nemzetközi Díjugrató verseny a Szalajka-völgyben

A Szilvásváradi Masters versenysorozat folytatásában 2021. július 01-04. között először kerül megrendezésre vidéki helyszínen nemzetközi szintű, három csillagos díjugrató verseny.

Cseri Dávid, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója elmondta, hogy a három lovassport szakágat összefogó Masters versenysorozat célja, hogy Szilvásváradot a Közép-európai lovassport zászlóvivőjeként ismét bekapcsolja a világ lovassport vérkeringésébe, elősegítve ezzel a hazai lovaságazat stabilitását is. A Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban a múlt hónapban rendezett nemzetközi díjlovagló verseny sikerei után a hétvégi Nemzetközi Díjugrató versenyen (CSI3*,CSI1*, CSIYH1*, CSICh-A, CSIJ-A, CSIU25-A) 19 nemzet, 174 lovasa, mintegy 260 lóval méri össze tudását hat kategóriában.

A versenyen az olimpiai lovas, Angelique Hoorn képviseli Hollandiát, Szlovákiából a Lovas Világjátékokon is induló Bronislav Chudyba startol.

Az igazgató felhívta a figyelmet, hogy a Lipicai Lovasközpont a világ azon kevés versenypályáinak egyike, amely minden lovassport szakágat egy helyen tud kiszolgálni. A világszínvonalú lovasközpont versenypályája 80 x 120 m méretű, a lelátó közel hatezer férőhelyes. A nemzetközi követelményeknek megfelelő melegítő és versenypálya geotextillel kevert speciális homokos, rugalmas talajjal rendelkezik.

A Szilvásváradi Masters versenysorozat folytatásában 2021. július 22-25. között a hazai és nemzetközi fogathajtók mérik majd össze tudásukat a Szalajka-völgy bejáratánál lévő Lovasközpontban.

A verseny alatt 2021. július 3-án, szombaton 16:30-tól délutáni-, 21:30-tól éjszakai lovas show is várja az érdeklődőket. A verseny élő online közvetítése az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad Facebook oldalán érhető el.

Forrás: Agrárminisztérium