0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A Balaton legújabb, legláblógatósabb, legvidámabb borháza

Nyár, kert, napfény, család, barátok, kutyák, biciklik, koccintások, egyszerű, lokális konyha, kiváló borok, prémium sörök, emlékezetes balatoni élmények. Gyenesdiáson - ahol mindig kék a Balaton és sohasem éhesek a cápák - kinyitotta kapuit a Kóstolom Balaton Borház.

Baráti és családi kapcsolatok szövik át a mindennapokat a Kóstolom csapatában, na meg a legfőbb összekötő kapocs: a bor szeretete. Felsorolni is nehéz, hogy mi mindennel foglalkoztak az elmúlt öt évben. 2016 tavaszán elindították a kostolom.hu adatbázist, ami az ország borászatait, éttermeit, szálláshelyeit, illetve a borvilág híreit mutatja be, mindemelett az ország boros eseményeit is megtalálja az ide látogató érdeklődő.

2018 őszén új kaland vette kezdetét: Buda szívében megnyílt a Kóstolom Borbár, ami olyan jól debütált a hazai borbár színtéren, hogy alig egy évvel az indulás után máris duplájára kellett bővíteni a vendégteret. Szakmai körökben a Borbár egyedi boros eseményeiknek is hamar híre ment, köztük a Borpárbajnak, illetve a VIP Borklubjaiknak.

Ezzel el is érkeztünk az idei év nagy ugrásához: idén júniustól már Gyenesdiáson is megtalálható a Kóstolom életérzést! Megnyitott a Kóstolom Balaton Borház. A Balatonhoz, a szabadsághoz illően egy lazább, bulizósabb hangulatú, könnyedebb hangvételű helyre számíthatnak azok, akik ellátogatnak hozzájuk.

Gyenesdiáson 60 évvel ezelőtt még nem családi nyaralók sorakoztak egymás mellett, hanem szőlőtőkék. Nagyszüleink egy zöldmunkával töltött szorgos nap után még nem a strandon heverésztek, hanem betérek Gyenesdiás kultikus épületébe, a Borházba. Itt koccintottak arra, hogy jó legyen a termés, a szüretre, itt kóstolták az új borokat. A Kóstolom csapat pedig most ide, ebbe az ikonikus házba költözött be, hogy egy kicsit felélessze, felelevenítse és felpezsdítse Gyenesdiás borkultúráját. A kínálat legalább kétharmada a tó környékén található négy borvidék választékából áll össze, a fennmaradó részt pedig az ország többi borrégiójának borai, valamint azok a habzó borok, pezsgők és champagne-ok alkotják, amik a Kóstolom csapat saját kedvencei.

„Célunk, hogy aki felénk jár, közvetlen kapcsolódhasson a borkultúrához, megismerkedhessen a választékunkon keresztül olyan termelőkkel, akiknek fontosak a helyi értékek és méltón képviselik a régiót.

Az összes bort amit helyben meg lehet kóstolni, elvitelre pinceáron is kínáljuk, mint egy klasszikus Vinotéka, ezért ha csak egy palack, vagy netán egy karton bort szeretnél venni, azért is érdemes beugrani hozzánk.

Mivel három különböző vendégterünk van, terasz, kert és pince, párhuzamosan futhat a pincében, vagy igény szerint a kertben borkóstoló, miközben a fedett teraszon nézzük az EB döntőt éppen, vagy később az olimpiai aranyakat ünneplejük együtt és pukkantjuk a pezsgőket.” – mesélte Pintér Zsolt, a Kóstolom Borbár és a Kóstolom Balaton Borház egyik alapítója, tulajdonosa.

 

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu