0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

El akarták lopni a hidat, ahol legelni járnak a szürkemarhák

A híd azért készült a két legelő között, hogy ne az úton kelljen hajtani az állatokat. Sándorfalván megtetszhetett valakinek a faanyag. Az átkelő egyelőre használhatatlan.

Elemeket szereltek le, pallókat, egyéb faanyagokat loptak el arról a fahídról, amely a Csongrád-Csanád megyei Sándorfalva mellett két földterületet köt össze. A bérelt, de a nemzeti park tulajdonában álló legelőket egy csatorna köti össze.

A gulya tulajdonosa másokkal összefogva korábban azért készítette a hidat, hogy ne az úton kelljen az állatokat hajtani. Becslések szerint 30-50 négyzetméter, kétcolos deszkát tulajdonítottak el, valamint hídelemeket.

Információink szerint – akár több – éjszaka történhetett a dolog. Erre utal legalábbis az, hogy az eseményt felfedező gulyás, valamint a történteket a világhálón közzé tevő, a híd közelében élő Dudás Zoltán fémhordóban elszenesedett, feltehetőleg világításra használt fát talált. Az egyelőre ismeretlen tettes a híd elemeiből takarást is készített, hogy zavartalanul dolgozhasson. A csatornában további összekészített faanyagot találtak, amelyért valószínűleg később akartak visszamenni.

Mivel a híd igen masszívan, szakszerűen volt megépítve, a bontáshoz elképzelhető, hogy több ember, de mindenképpen komolyabb felszerelés kellett.

Úgy tudjuk, az ügyben rendőrségi feljelentést tesznek.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu