0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Új piac a magyar nyúlhús számára: Kanada megnyitotta kapuit hazánk előtt

Megkezdődhet a nyúlhús és -hústermékek exportja Kanadába. A sikeres auditot követően több éven át tartó tárgyalássorozat eredményeként így új termékpálya került fel a kanadai exportpalettára. A megállapodás nagy lehetőséget jelent a hazai előállítók számára.

Pont került a mintegy négy éves tárgyalássorozat végére, melyet Magyarország Kanadával folytatott a hazai nyúlhúsexport megindításának céljából. A 2017-es auditot követően megindult egyeztetések eredményeként bilaterális megállapodás jött létre a két ország között.

A termékpálya bevezetése új lendületet adhat a kanadai export egészének, mely az állategészségügy elismerésén túl nemzetgazdasági szempontból is kiemelkedő jelentőségű lehet.

Az elfogadott állategészségügyi bizonyítvány lehetővé teszi nyúlhús és – hústermékek kivitelét az észak-amerikai állam területére. Az exportra történő engedélyezés üzemi szinten történik, a lehetőség iránt érdeklődő cégek a további információkról a területileg illetékes járási hivatalban tájékozódhatnak.

Forrás: AM Sajtóiroda